Okategoriserade 

Mina bästa Smörgåstårtor

Allt har numera en dag! Idag är det smörgåstårtans. För viktig för att inte skriva om.

smörgåstårta-43-web

Jag älskar smörgåstårta. Älskar att den är ett kulturfenomen i sig själv, att vi alla har olika versioner. Att alla är goda, på sitt sätt. Älskar att se minerna när en människa från ett annat land ser en smörgåstårta för första gången. Och höra deras kommentarer. Mina bästa smörgåstårta-recept hittar du här.

Jag är också nyfiken på hur din smörgåstårta brukar se ut?

Glad fredag allihopa!

 • Ingmari

  På tisdag, i morgon, 17 november, är det visst Napoleonbakelsens dag.

  • Susanne Jonsson

   Hoppla!

 • Ingmari

  Så vacker smörgåstårtan och faktiskt hela bilden är. Bra tips att med små medel som att snurra ost och skinka och halvmåneformade gurkskivor få en så fin tårta. Kul! Känner för att testa t.o.m. till vardags.

  • Susanne Jonsson

   Jamen precis, enkla medel är alltid roligt!

 • Ami

  Visst är det gott ja o trevlig helg på er!!!

  De senaste dryga 5 åren har vårt gamla släktrecept sen början av 70-talet dammats av o ändrats lite. Görs iaf 3-4 ggr/år. Tårtan är gjord av 6 halvor hönökaka, c.f, tonfisk, majjo, chilisås, dill m.m. Dekoreras med räkor, ägg, gurka, tomat, dill, citron m.m. Inga småbitar som skärs av den tårtan inte. En räcker inte så långt oftast.

  Minns att det var mest vispad grädde o tonfisk förr….urk, burk. Jag som inte är så jätteförtjust i grädde. Jo, lite mer var det nog men jag minns att det var mkt grädde iaf.

  • Susanne Jonsson

   haha, vad roligt att höra, tack för att du berättar Ami! Och tack för att du delar släktens smörgåstårta med oss, underbart!