Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Fika  Inspiration  Julmat  Okategoriserade  Tips 

Helgen i bilder

När det stormar i världen hittar man mig ofta i köket med en deg. Så också nu. Det är något tröstande i att knåda en deg, göra något konkret. Jag har längtat efter saffran och småkakor ett tag, så jag slog ihop denna längtan och kolla vad som hände!

saffranskakor-24-web

En deg, 3 sorters saffransdoftande småkakor. Älskar den formen av bakning. En grunddeg som man enkelt formar efter sin egen smak.

saffranskakor-55-web

Det blev en rejäl laddning.

saffranskakor-46-web

Recepten kommer här lite längre fram i veckan. Hoppas ni ska tycka om dom lika mycket som jag gör!

saffranskakor2-6-web

 • Liljan

  Åh, underbara ni..jag blir alldeles gråtmild när jag läser era kommentarer, TACK snälla!! Joodå, operationen gick fint och när allt annat med ögat är klart så lär jag vara som 20 igen :o) !! Foten ska inte opereras förrän Januari..så ska försöka stå på den nu till jul och också få till lite go´saker,haha. Tack igen för omtanken o varma tankar, ni är bäst! Stora VARMA KRAMAR till er!! Liljan

  • Susanne Jonsson

   Så fint att höra Liljan! Är med dig nästa gång också. SÅ bra att du får det här fixat! Bra jobbat!!! Krya kramar till dig

 • Liljan

  Hej Susanne, såå gott det ser ut..alltid roligt med nya recept och jag gillar också det där med en deg o flera recept.Ser ut som jitterbuggare och det måste bli gott med saffran. Jag brukar alltid baka en mjuk saffranskaka till första advent,mmm.Har lite hälsoproblem,en fot och ska operera ett öga imorgon..så får se om jag orkar i år, YUK!!! Har inte kommenterat så ofta på sistone men är alltid inne hos dej o kollar, om jag blundar med ett öga, haha..kan jag läsa din blogg-klarar mej inte utan den!!
  Varma hälsningar till dej o alla härinne..från ett grått o vått Blekinge! Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Jag har tänkt på dig och saknat dig. Jag tänker på dig imorgon och skickar massor av goda tankar. Bra att höra att du får hjälp. Hoppas foten också får hjälp. Kraft och kärlek till dig underbara människa! Massor av hjärtan

  • Ami

   Så skönt att höra att du finns kvar hos oss Liljan. Har också undrat. Antar att ögat redan är opererat nu när jag skriver men här kommer en STOR KRYA-PÅ-DIG-KRAM från ett lika grått o vått Östergötland. Mjuk saffranskakan är tradition sen ett antal år tillbaka hos oss med till advent o sen brukar vi få anledning att baka den några gånger till innan jul- o nyårshelgen är slut. Förra året bakade jag saffranskladdkaka för första gången o den var inte heller så svårt att få slut på ;). Hoppas du får smaka på gosakerna ändå fast du kanske inte kan baka själv i år.

   • Susanne Jonsson

    Underbara Ni! Hoppas att allt gick bra Liljan. Krya kramar från mig också!

 • Ingmari

  Så lätt! Och så vackert och gott. Måste testa själv.

  • Susanne Jonsson

   Jaaa!!!!

 • Margot

  Tack för hjälpen Barbro jag är ny i gamet så jag letade och letade visste att jag sett receptet nu blir det sådana till advent.

  • Susanne Jonsson

   Toppen Margot!!!

 • Margot

  Snälla Susanne sitter här och letar efter ditt saffransbröd fylld vit choklad och mandelmassa men hittar det inte var det från 2013 eller 2014 ?

  • Barbro

   Margot titta november 2013 så hittar du det- det fler sidor under där
   lycka till

   • Susanne Jonsson

    TACK för hjälpen Barbro och vad bra att du hittade det Margot!

 • Barbro

  Vad kul med lite nya recept med saffran.
  Har idag bakat mina pepparkakor för dom hör ju också till.
  Kram o ha en fortsatt bra dag.

 • Ami

  Så gott det ser ut! Längtar så efter saffran nu. Tänkte försöka hålla mig en vecka till. Ska göra min första bröllopstårta till på lördag så har lite annat att tänka på den här veckan. Men det är tårtbuffé så det blir inga våningstårtor. Då hade jag tackat nej på direkten. Inte min grej tror jag. Får inte va för pyssligt o krångligt. Ja vad gör man för att inte oroa ihjäl sig över hur tokigt det blivit i världen. Gubben gjorde franska rårakor igår o hade en tyst minut under tiden. Lite skämtsamt kan man tycka men livet här hemma måste ju gå vidare trots allt. Göra meningsfulla saker som kanske kan lyfta både en själv o andra. Sprida kärlek o hopp så gott man förmår. Det jag tycker är bland det roligaste jag vet är ju att baka. I andra hand laga mat. Det bästa med de intressena är att man ganska lätt kan glädja andra med gosakerna man gör. Du Susanne om någon av oss, känner nog igen mitt resonemang. Sen blir man ju glad själv på kuppen :). Så dit jag ville komma med mitt lilla resonemang 😉 var alltså att jag också ofta står med en deg i mina händer när det stormar utanför på olika sätt.
  En varm kram till er alla!

  • Susanne Jonsson

   Fina Du! Du sprider SÅ goda energier och jag är så tacksam för det. Vad underbart det låter med tårtbuffé! Heja DU!

 • Margot

  Oj vad jag längtar efter saffransbak men får väl vänta på detta som du gjort såg på bloggen din en saffransbulle stor en med band på detta blir till att prova. Du vet jag är ju ny så jag går tillbaka och tittar när jag inget har att göra. Man blir så glad av att se dig i rutan igen . Ha det riktigt bra

  • Susanne Jonsson

   Men SÅ roligt att höra Margot! Det är precis så jag hoppas att man ska kunna använda bloggen! Ha en superfin kväll!

 • Jytte

  Ser fram emot receptet, kul med lite nya småkakor till advent, hoppas också på en bok, hade varit bra.

  • Susanne Jonsson

   Hej Jytte! Vad roligt att höra! Det finns böcker i produktion, även om det kommer ta ett tag till 🙂

 • Kristin

  Härligt, det behövs några recept inför advent och jul. Här har vi också ett par födelsedagar på gång, då behövs det lite småkakor. Själv bakade jag saffransbullar i helgen, kunde inte hålla mig. Nyfiken på vad det är för projekt du har på gång. Hoppas att det är en bok, som vi kan få ta del av. Varma hälsningar

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra Kristin! Och vad gott med bullar! Ja, det blir nya böcker 🙂