Okategoriserade  Susanne på resa 

Glasslabbet

Tog en prommis här i Camden, man hittar alltid nåt nytt på den marknaden. En av de roligaste sakerna är ju att det finns rätt mycket ätbart här och idag nosade jag mig fram till vad som kan vara godaste glassen i London. IMG_5953

Burnt butter & salted caramel. Brynt smör & salt karamell. Glömde helt bort att det duggregnar och att jag är ganska förkyld. Den här glassen alltså… Den görs på beställning och man ser hela tillverkningen. Jojo.

IMG_5951

Det känns som att vara i professor Balthasars lab. SÅ roligt! Istället för att frysa glassen på traditionellt vis så snabbfryser man den med flytande kväve. En metod som hittills mest har vart för dyra lyxrestauranger. Det gör att glassen aldrig får kristaller, det kommer inte in vatten, den aldrig smakar frys och alltid blir perfekt krämig. Alltså, helt sjukt perfekt krämig.

IMG_5952

Inte ser det direkt ut som en glasskiosk direkt med alla kvävetankar, mer som ett lab eller en verkstad… Och det är ju det det är. Billigt är det inte, 4.95 pund för en bautaskopa, men å andra sidan är det en glass man sent ska glömma. Och vilka roliga toppings sen. Jag tyckte grillad vit choklad lät jättegod, ni vet vit choklad som får yta är vansinnigt gott, men den var lite för söt för mig. Naturligtvis fick man smaka på toppingsarna innan man bestämde sig 🙂 klass! Den fanns en med tryffel, karljohansvamp och mörk choklad, inte tokigt, men jag gick på salt karamell…. Haha, jag skulle kunna byta namn till salt karamell… Är det månne den nya ingefäran?