Okategoriserade  Susanne på resa 

Glasslabbet

Tog en prommis här i Camden, man hittar alltid nåt nytt på den marknaden. En av de roligaste sakerna är ju att det finns rätt mycket ätbart här och idag nosade jag mig fram till vad som kan vara godaste glassen i London. IMG_5953

Burnt butter & salted caramel. Brynt smör & salt karamell. Glömde helt bort att det duggregnar och att jag är ganska förkyld. Den här glassen alltså… Den görs på beställning och man ser hela tillverkningen. Jojo.

IMG_5951

Det känns som att vara i professor Balthasars lab. SÅ roligt! Istället för att frysa glassen på traditionellt vis så snabbfryser man den med flytande kväve. En metod som hittills mest har vart för dyra lyxrestauranger. Det gör att glassen aldrig får kristaller, det kommer inte in vatten, den aldrig smakar frys och alltid blir perfekt krämig. Alltså, helt sjukt perfekt krämig.

IMG_5952

Inte ser det direkt ut som en glasskiosk direkt med alla kvävetankar, mer som ett lab eller en verkstad… Och det är ju det det är. Billigt är det inte, 4.95 pund för en bautaskopa, men å andra sidan är det en glass man sent ska glömma. Och vilka roliga toppings sen. Jag tyckte grillad vit choklad lät jättegod, ni vet vit choklad som får yta är vansinnigt gott, men den var lite för söt för mig. Naturligtvis fick man smaka på toppingsarna innan man bestämde sig 🙂 klass! Den fanns en med tryffel, karljohansvamp och mörk choklad, inte tokigt, men jag gick på salt karamell…. Haha, jag skulle kunna byta namn till salt karamell… Är det månne den nya ingefäran?

 • Ingmari

  Jisses, vad du får vara med om och smaka på. Låter spännande. Alltid kul att testa nyheter, men det där med Karl Johan-svamp… hmmm… Förkyld blir man lätt i England, tyvärr, men vistelsen brukar göra att man glömmer, som du skriver. Kul att genom dig få uppleva lite underliga matvanor som poppar upp på klotet. Krya på dig nu och fortsatt trevlig resa!

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt att du gillar och att du följer med mig Ingmari! Ja det här var nog engelska flunsan, länge sen jag var så förkyld. Tack!

 • Liljan

  Ooooh Susanne, vad jag skulle ge för en kula av den glassen!!! Låter ju hur gott som helst. Lova att du börjar laborera hemma i köket sen´ tills du får fram ett recept som du kan dela med oss :o) -tack. Jag hade nog oxå testat Brownies med bacon..man måste ju testa även om det bara blir en gång.Vilken underbar resa du verkar ha..tack för att du delar den med oss.Krya på dej, KRAMAR Liljan

  • Susanne Jonsson

   TACK min fina vän! STORA KRAMAR TILL DIG

 • Margot

  Hallo man kan väl kalla dig saltaste bönan i stan när man hör vad du njuter av. Man blir nästan avundsjuk när man läser om denna glass det låter ju fantastiskt gott. Mem det ser ut som en kemilokal där den tillverkas det pyser och ryker. Det är ju nyttigt med lite kallt när man är förkyld . Det är verkligen kul att läsa när du berättar om dina upplevelser samt se den stora glasskulan men karljohan passade väl inte på. Ha det riktigt bra och krya på dig från förkylningen.

  • Susanne Jonsson

   Haha, nä, int svamp på glass för min del Margot =)
   Tack finaste du!