Desserter  Okategoriserade 

Chokladfrestelser

Idag är det chokladens dag! Man kan ju tro att det var i helgen när jag delade massa recept på lyxiga kladdkakor. När jag tittar tillbaka ser jag att vi har haft en hel del choklad på sistone, minns ni de flytande desserternaHasselnötskrämen i bullarna?

nutella-203-web

Det är nästan så att chokladrecepten kunde ha en egen kategori här på bloggen. Jag har redan börjat planera årets lussebullsbak, ni vet, det brukar alltid bli något spännande experiment i samband med det. Men en sak som alltid finns med när jag bakar lussebullar är faktiskt…. choklad. Jag vet, många anser inte vit choklad vara riktig choklad. Men om vi bortser från det så är det hemligheten med att få lussebullar som får folks ögon att tindra. För när man bakar vit choklad händer något magiskt. Oj, nu tog det här inläggen en annan vändning är jag hade tänkt. Det blir ett recept som passar perfekt när man har extremt lite tid. 3 ingredienser. Vitchokladgratinerade hallon med vaniljglass. Ni kan byta ut hallon mot era favoritbär eller frukter i bitar. Den här desserten går även under namnet Gino. Jag tror att det kan vara den ultimata desserten med tanke på utväxling i smak i förhållande till arbetsinsats.

Vitchokladgratinerade hallon, 4 port

400 g frysta hallon

100 g vit choklad, hackad

4 port vaniljglass

Sätt ugnen på 225°. Lägg hallon i 4 små ugnsformar, toppa med vit choklad och gratinera tills ytan är gyllene. Servera med glass.

Ps. Välj svenska hallon om det är möjligt, eftersom importerade hallon bör kokas upp innan användning och det är inte säkert att de hinner bli helt upphettade.