Desserter  Okategoriserade 

Chokladfrestelser

Idag är det chokladens dag! Man kan ju tro att det var i helgen när jag delade massa recept på lyxiga kladdkakor. När jag tittar tillbaka ser jag att vi har haft en hel del choklad på sistone, minns ni de flytande desserternaHasselnötskrämen i bullarna?

nutella-203-web

Det är nästan så att chokladrecepten kunde ha en egen kategori här på bloggen. Jag har redan börjat planera årets lussebullsbak, ni vet, det brukar alltid bli något spännande experiment i samband med det. Men en sak som alltid finns med när jag bakar lussebullar är faktiskt…. choklad. Jag vet, många anser inte vit choklad vara riktig choklad. Men om vi bortser från det så är det hemligheten med att få lussebullar som får folks ögon att tindra. För när man bakar vit choklad händer något magiskt. Oj, nu tog det här inläggen en annan vändning är jag hade tänkt. Det blir ett recept som passar perfekt när man har extremt lite tid. 3 ingredienser. Vitchokladgratinerade hallon med vaniljglass. Ni kan byta ut hallon mot era favoritbär eller frukter i bitar. Den här desserten går även under namnet Gino. Jag tror att det kan vara den ultimata desserten med tanke på utväxling i smak i förhållande till arbetsinsats.

Vitchokladgratinerade hallon, 4 port

400 g frysta hallon

100 g vit choklad, hackad

4 port vaniljglass

Sätt ugnen på 225°. Lägg hallon i 4 små ugnsformar, toppa med vit choklad och gratinera tills ytan är gyllene. Servera med glass.

Ps. Välj svenska hallon om det är möjligt, eftersom importerade hallon bör kokas upp innan användning och det är inte säkert att de hinner bli helt upphettade.

 • J

  det är inte fy skam med lite riven kokos tillsammans med den vita chokladen på ginon! =)

  • Susanne Jonsson

   Bra tips, tackar!

 • Ingmari

  Trist detta med hallon. Även blåbär ju. Kan inte låta bli att fundera på hur det blir med alla vitaminer när vi måste värma bären.

 • Ingmari

  Mumsigt med choklad. Dottern gjorde kladdkakor på dagen. Vi har märkt att det blir mycket godare med glutenfritt mjöl än vanligt vetemjöl. Mer kolaseglikt och poröst medan med vetemjöl så blir kakan mera sockerkakslik. Och visst börjar det närma sig lucia. Har köpt saffran… Ska bli kul att se vad du kommer med för spännande recept.

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra Ingmari!