Okategoriserade 

5 grymma kladdkakor

Hej kompisar!

Idag tänkte jag frossa i kladdiga kladdkakor och dela mina 5 bästa recept med er. Jag blir jätteglad om ni skulle vilja tipsa om era bästa kladdkakor också, för även om jag har mitt basrecept så kan man ju aldrig få för många recept i just detta ämne. Själv tänkte jag testa Barbros roliga förslag från i fjol med färskost swirl och Pollykarra.

FRIASOMMAR2015-126

5 grymma kladdkakor på kladdkakans dag 2015

1. Kladdkaka moderreceptet

2. Kladdkakstårta med chokladfrosting. Oh yes! För den som är pepp på extra allt!

3. Kladdkakstårta med citronkräm & färsk frukt (recept nedan)

4. Minikladdkakor eller Grillad kladdkaka

5. Glutenfri kladdkaka på kvarg

 

Kladdkakstårta med citronkräm, 1 st

1 färdig kladdkaka (baka eller köp i frysdisken)

3 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 dl lemon curd, färdig på burk eller annan marmelad/fast sylt

200 g färska bär/frukt i bitar

ca 10 st Noblesse chokladplattor

Vispa grädde och färskost tills det är fluffigt och smidigt. Rör ner lemon curd slarvigt. Det får gärna vara klumpar kvar. Bred krämen över kakan, toppa med frukt eller bär. Lägg Noblesse runt om. Pudra på florsocker och strimla över lite citronskal.

Tips: byt ut lemon curd mot annan marmelad eller sylt.

Ha en superfin lördag och missa int Go’kväll! Ikväll är det min duktiga kollega Johanna som står för förtäringen.

 

 • Anna J

  Jag älskar att kolla på nya kladdkakerecept men när det väl är dags att baka en så bakar jag oftast efter mitt standardrecept som jag vet alltid blir gott. Det blev ingen kladdkaka igår då jag är inne i en period då jag försöker att inte äta så mycket sött. Däremot blev det en liten bit prinsesstårta idag då jag firade min pappa med lite fika.

  Ha en fin vecka som kommer! Kram!

  • Susanne Jonsson

   Tack Anna och jag önskar dig detsamma! Kram!

 • Margot

  Tack Barbro för detta recept blir kul att testa nästa gång det låter ju alldeles fantastiskt gott

  • Susanne Jonsson

   Älskar att ni delar recept och tips här! Heja Ni!

 • Margot

  Här har vi testat kladdkaka rocky road men det var många som ville smaka tog fort slut försvinnande gog var kommentarerna. Undrar så vad det var i den Barbro tipsade om. Nu god kväll snart stjärnorna på slottet även här. Ha en trevlig helg allihopa imorgon blit det pulled lamm och något med äpple efter

  • Barbro

   Kladdkaka med Polly och
   färskostswirl

   Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake – tre
   favoriter i ett. Kakan smakar bäst om den görs dagen innan och serveras med
   vispad grädde eller vaniljglass.

   Receptet gäller för 12 bitar

   Ingredienser

   150 g ® Svenskt Smör

   150 g mörk choklad 70%

   100 g rostade salta cashewnötter

   3 ägg

   2 dl Arla Köket® färskost
   naturell

   2 dl rårörsocker

   2 dl vetemjöl

   100 g segt chokladgodis, t ex
   Polly

   Gör så
   här:

   Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca
   24 cm i diameter och ströa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela
   chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning. Ställ åt
   sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med
   färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen, vispa ner
   chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i
   formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett mönster i kakan.
   Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, den ska vara
   lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde eller
   vaniljglass.

   Är mättsam.
   Hälsningar Barbro

   • Susanne Jonsson

    TACK!!!! Jag blir SÅ glad när ni tipsar varann!

 • Ami

  Jag är den tråkiga typen som håller mig till ett basrecept (sen ca 30 år tillbaka) som jag gillar. Har några gånger provat recept med lite extra gottigt i men går alltid tillbaka till det gamla vanliga. Har lite svårt med för söta bakverk, tyvärr för de ser väldigt goda ut. Serverar ofta min med grädde o bär bredvid så alla får ta vad de vill. Idag blev det dock ingen kladdkaka här. Förbereder för morgondagens festligheter i stället. Men snart ska jag bänka mig framför tv:n o Gokväll samt Stjärnorna på slottet. Önskar er alla en fin lördagkväll!

  • Ami

   ”Så mycket bättre” ska det givetvis stå. Förstår inte, blandar ofta ihop de programnamnen.

  • Susanne Jonsson

   Ami, fina människa! Tack! Ibland blandar man ihop saker, det bara är så. Ljus & Kärlek till dig!

 • Barbro

  Vad kul att du ska testa kladdkakan som jag har tipsat dej-men ta en liten bit för den är ganska mättsam.
  Ska nog prova någon av dina men har inte bestämt än vilken.
  Ha en fortsatt bra dag vi läsare av Susannes blogg.
  Kram

  • Susanne Jonsson

   Tack Bästa Barbro!