Okategoriserade 

5 grymma kladdkakor

Hej kompisar!

Idag tänkte jag frossa i kladdiga kladdkakor och dela mina 5 bästa recept med er. Jag blir jätteglad om ni skulle vilja tipsa om era bästa kladdkakor också, för även om jag har mitt basrecept så kan man ju aldrig få för många recept i just detta ämne. Själv tänkte jag testa Barbros roliga förslag från i fjol med färskost swirl och Pollykarra.

FRIASOMMAR2015-126

5 grymma kladdkakor på kladdkakans dag 2015

1. Kladdkaka moderreceptet

2. Kladdkakstårta med chokladfrosting. Oh yes! För den som är pepp på extra allt!

3. Kladdkakstårta med citronkräm & färsk frukt (recept nedan)

4. Minikladdkakor eller Grillad kladdkaka

5. Glutenfri kladdkaka på kvarg

 

Kladdkakstårta med citronkräm, 1 st

1 färdig kladdkaka (baka eller köp i frysdisken)

3 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 dl lemon curd, färdig på burk eller annan marmelad/fast sylt

200 g färska bär/frukt i bitar

ca 10 st Noblesse chokladplattor

Vispa grädde och färskost tills det är fluffigt och smidigt. Rör ner lemon curd slarvigt. Det får gärna vara klumpar kvar. Bred krämen över kakan, toppa med frukt eller bär. Lägg Noblesse runt om. Pudra på florsocker och strimla över lite citronskal.

Tips: byt ut lemon curd mot annan marmelad eller sylt.

Ha en superfin lördag och missa int Go’kväll! Ikväll är det min duktiga kollega Johanna som står för förtäringen.