Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Susanne på resa  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Världens dyraste brownie

Brownies-den nya cupcaken?

I helgen var jag på matmarknad bland massor av übercoola Londonhipsters och foodies dvs. matälskare från hela världen. Testade endel saker och köpte med mig vad som nog får anses vara mitt livs dyraste brownie so far. Man kan antagligen baka en hel plåt, eller två, eller tre,eller fyra för den delen, hahaha… för vad jag betalade för två bitar. Men, jag ville ju så gärna prova vad det där handlade om. Och prova hur bacon smakar i en brownie. Jag menar, inget ätbart som har ordet bacon i sig, eller brownie heller för den delen, kan ju bli fel. Eller kan det det?

IMG_467637537

Hur smakade det då? Tänk dig en brownie med salta knapersega baconbitar i. Salt går ju alltid bra ihop med choklad. Därför gillade jag personligen varianten med salt karamell bäst (den till vänster på bilden). För bara för att man KAN he kött i brownies så betyder det inte att man nödvändigtvis ska. Men trendigt, det är det. Och int är det äckligt. Det var lönnsirap i också, men det klarade inte jag riktigt av att urskilja bland de andra stora smakerna. Och ska man tro veckans larmrapporter, och i det här faller tror jag att man ska det, så behöver vi inte äta mer bacon än vi redan gör.

Det här får mig att återigen fundera på det här med smaker. Ska man kombinera saker bara för att det är annorlunda och coolt, eller för att de verkligen funkar tillsammans? En gång åt jag en chokladpralin från ett hippt ställe i Barcelona, den var smaksatt med ansjovis. Det var riktigt onödigt. Sedan testade jag en med parmesanost. Och en med balsamvinäger. Extremt trendigt. Men min reflex var att spotta ut dem, ansjovisen fick mig att hulka, det var helt enkelt inte nåt för mig. Vad tycker ni? Vinner häftigt över gott? Går vi kockar och konditorer fortfarande överstyr ibland? Vars går gränsen? Berätta gärna för mig om dina upplevelser av olika smakkombinationer!

Här är förresten mina bästa brownierecept, de superhippa browniebakarna hävdar att deras recept är extremt superutprövat, och det är det säkert, men jag vill hävda att mina är minst lika bra. Och jag garanterar att de också är mycket väl undersökta och provsmakade 🙂

Susannes supersmaskiga brownies Rocky road & kola

Glutenfria brownies med jordnötter, bakade på brynt smör…bara en sån sak… det är ren magi. Jag lovar. Allt med brynt smör är det.

Kladdkakstårta och 10 grymma recept på kladdkakor & brownies hittar du här

 

Ps. jag har inget emot större bitar brownie, men till fika och efter maten är det jättefint att skära dom i pyttesmå bitar, eftersom de är så mäktiga. Perfekt också att ha i frysen och tina en lagom stor bit till kaffet.

 • Anna

  Vi beställde Capricciosa på en pizzeria i Wien i somras, det var ansjovis på den! Det märkte vi dock först när vi fick den i munnen, smakade inte bra! Vi trodde först att det blivit någon miss men när vi sedan såg på menyn så stod det att just ansjovis skulle vara med på denna!

  • Susanne Jonsson

   Eewwww!!!! Alltså, jag vet att många gillar ansjovis, men jag sku också ha svårt med det i den situationen. Bra att du varnar oss!

 • Emm

  Har inga problem med att testa nya grejor om det låter gott i mina öron(och ögon och näsa). Om det inte smakar gott ja då blir det inte repris.
  Sedan spelar det ju ingen roll om maten var inne på 70-talet eller 90-talet eller idag.
  Nu var det ett tag sedan jag kommenterade så kram-på-köpet Kram!

  • Susanne Jonsson

   Heej Emm! Vad roligt att höra av dig! Håller med dig. Är det gott är det gott. KRAM!

 • Susanne Jonsson

  Tack och detsamma till dig!

 • Margot

  Jag säger som Ingmarie hu så smaklöst men det gäller ju att prova nya smaker. Har nu handlat till helgen tänkte mig baka kladdkakan rocky road smakar nog bättre än bacon. Ha nu en riktigt skön helg och njut.

  • Susanne Jonsson

   Hihi, ja, bacon kan man ha till annat Margot =) Tack & Ha en underbar helg!

 • Ingmari

  Hu… säger jag… Är det lunch och dessert på en gång? Känns som det. 😉 Trevlig helg med lite gott att äta önskas du och alla läsare här!

 • J

  Svår fråga… visst kan det ibland kännas som Kejsarens nya kläder eller som Brasses sockerkaka med varm korv och kola med papper på (från Tre myror är fler än fyra elefanter). Men å andra sidan kändes länge pepparkaka och ädelost som en fruktansvärd kombination och när jag väl vågade prova var det ju hur gott som helst… =)

  • Ingmari

   Ohhh. Det är ju så gott faktiskt. Det var jag också kritisk till först men nu är det jultradition. Och jag drog mig länge för sushi. Men nu är det ju som godis för mig. Man kan ändra sig!

   • Susanne Jonsson

    Jajjamän!

  • Susanne Jonsson

   Hihi, absolut!