Glutenfritt  Hälsokrubb  Okategoriserade  Susannes torsdagstips 

Susannes Torsdagstips

Varmt välkommen till en ny grej jag testar här på bloggen, vi kallar det veckans torsdagstips. Det kan vara lite allt möjligt, men idag vill jag tipsa om en fräsch sallad som boostar upp kroppen i dessa förkylningstider. Färsk fruktsallad på persika, plommon, äpple, mango & lime, toppad med blåbärs frozen yoghurt. Mycket enkelt och fräscht fika att bjussa på. Eller som mellis, eller var för inte dessert?

fruktsallad-92-web

Det är helt enkelt frukter som jag skurit i bitar och smaksatt med nyttig, riven ingefära, lime och mynta.

fruktsallad-61-web

Plommon.

fruktsallad-57-web

Mango.

fruktsallad-78-web

Sedan mixar jag frysta blåbär, vaniljpulver, en gnutta honung och tjock yoghurt i matberedaren. Det blir riktigt fräscht till frukten!

fruktsallad-96-web

Söttanden ringlar extra honung ovanpå. Rostade nötter/mandel/kokos/pumpakärnor är också gott att toppa med.

fruktsallad-106-web

Det hann smälta lite innan jag fick ordning på kameran, hahaha… Tur det är lika gott ändå!

Ha en jättefin torsdag kompisar!

 

 • Susanne Jonsson

  Hej Kerstin nej tyvärr inte det. Ha en fin dag!

 • Lina Paciello

  Härligt med ”äkta” och genuin mat. Duktig du är! Och fina inspirerande bilder. Brava!

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack Lina!

 • Kerstin Björnström

  Hej!
  Du är en inspirerande kock så därav undrar jag Har du recept förslag på svamprätter soppa på Stoltfjällskivling ?
  🍄 Kerstin Bj

 • Ewa Nilsson

  Vill du flytta hem till mig du får husera fritt i mitt kök? Trevlig helg!

 • Ingmari

  Ja, nog förstår jag att du har en fil MAG-examen… 😉 Med så många härliga tips på mycket gott och nyttigt för våra MAGar! Det är så lätt att fixa och särskilt när dina bilder är så lockande och instruktiva. Och det är näringsriktigt samtidigt. Särskilt bra efter den regniga sommaren och när vi går mot mörka vintern. På ett vackert-för-ögat-sätt få i sig vitaminer som är gott-för-gommen. Toppen!

  • Susanne Jonsson

   Tack vad roligt att höra! Ha en superfin helg!

 • Ingmari

  OH. Helt i min smak. Tack för lite påputtning med vackra bilder. Måste testa och ge mig själv nyttigheter.

  • Susanne Jonsson

   Heja på Ingmari!

 • Kristin

  Mums, härligt inspirerande bilder. Tack, för att du har lärt mig att använda ”riktigt” vaniljpulver.

  • Susanne Jonsson

   Det var roligt att jag fick inspirera dig! 🙂