Susanne på resa 

Mysiga Manchester

Så var det dags att lämna sjöarna och bege sig till en mer tätbefolkad del av England. Manchester. Första gången jag är här, har ni vart här? SÅ mysigt, jag har mest vart i norra kvarteren där mina kompisar Maja och Phil bor. Hur mysigt som helst med små butiker, men viktigast är ju ändå maten och fikat. Ni vet när man får tips från folk som bor på orten, då hamnar man ofta på riktigt roliga ställen. Maja hade valt ett pajställe med ekologiska pajer, serverade på nytt sätt, men ändå med traditionella potatismoset, grönt ärtmos och sky. Bra val. Jag älskar ställen som är riktigt, riktigt bra, men ändå enkla. Att det int behöver vara svindyrt och krångligt att gå ut och äta. Man vill ju bara ha kul!

IMG_5620

Det var inte för inte som det kallades ”moderskeppet”.

Men oj så gott! Toppat med rostad lök. Såhär glada var vi efteråt.

IMG_5633

Vad säger ni: Tror ni det här kan vara en rätt för Go’kväll?

Ha en jättefin fredag allihopa!

 • Susanne Jonsson

  Hihi, vad roligt att höra Linda! Det är väldigt vackert, men jag har sparat Rusholme….

 • Susannah King

  Kanske kunde vara något för Go’kväll.

  • Susanne Jonsson

   Ja det tycker jag verkligen Susannah, bra idé!

 • Margot

  Hejsan Susanne jag måste tala om att jag visste inte vad jag skulle göra en stund idag så jag tog min surfplatta slog mig ner i soffan oj vad kul jag haft. Jag läste fullt med gamla bloggar med massor av dina resor och matförslag jag har förstått att resa är din grej samt dela med dig av all världens recept. Många tack jag kommer att följa dig med glädje många kramar

  • Susanne Jonsson

   Men åh vad glad jag blir att höra det Margot! Det är precis vad jag hoppas kunna förmedla till er, finaste tevekompisar!

 • Ingmari

  Egentligen svårt att se om det är äppelpaj eller vad det är… men med rostad lök på så är det väl en köttpaj. Hoppas att det var gott.

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt, ja, det var vilt! och jättegott!

 • Linda H

  Bodde i Manchester i 5 år och älskar staden. Älskade att gå runt och titta på byggnaderna efter jobbet. Det finns många små gator mitt i centrum. Hoppas du hinner med ett besök på Rusholme😁

 • Anna J

  Vilken spännande matresa du gör. Jag älskade kanalen BBC Food som fanns förr och där kollade jag på en massa roliga matprogram från hela England (ja hela Storbrittanien) och jag blev väldigt nyfiken på England som matland. Ser fram emot att få höra mer om din resa samt kanske få ta del av några recept framöver i bloggen och Gokväll med inspiration från resan. Ha det fortsatt bra!

  • Susanne Jonsson

   Absolut! Tack bästa Anna!

 • Ingmari

  Häftigt att du är där. Hoppas att du njuter och har kul.

  • Susanne Jonsson

   Tack! Jajjamän!

 • Ami

  Vad häftigt det låter med vänner lite överallt på jordklotet. Få upptäcka nya miljöer, kulturer, maträtter m.m. Jag har dem nästgårds. Får duga det med ;).
  Trevlig helg Susanne o alla ni andra!

  • Susanne Jonsson

   Ja, vänner är fint, var de än är. Ljus & Kärlek till dig Ami!

 • Margot

  Godkväll nej inte varit i Manchester du vet jag är ju flygrädd men vore kul att uppleva och smaka sig igenom olika länder för mat är ju livet. Men du kommer väl hem med många tips för godkvällköket. Har nyss fredagskäkat men blev färdig pizza inte dumt det heller. Ha nu riktigt kul med kompisarna dina du är ju såå mysig kram på dig

  • Susanne Jonsson

   Mums vad gott! Ja, jag vet inte, men det kanske går någon båt Margot? Tar med mig massor av inspiration och tips till er! Kram kram