Okategoriserade  Susanne på resa 

Måndag i London

Glad måndag finaste kompisar!

Hur har ni det? Här i London är det verkligen höstväder, ömsom varmt och sol, ömsom lite ruggigt, precis som det ska vara. Mest sol, det gillar jag. Jag är hyfsat förkyld. Alla  hostar och snorar som galningar så det var väl bara en tidsfråga antar jag. Har ni klarat er? Det är oerhört fins färger ute. Höstlöven dansar rund fötterna och krispar när man råkar kliva på dom. Idag har jag gjort en trendspaning. Den kommer lite senare, jag vet int om jag har berättat det, men min specialitet är omvärldsbevakning och inriktningen på min utbildning är produktutveckling inom livsmedelsindustrin. Det är alltså vad jag tänkte mig när jag vidareutbildade mig på universitetet, men jag valde att jobba med er istället 🙂 jag tycker ju om er så mycket och brinner verkligen för att dela med mig av min inspiration och det jag i min tur får lära mig.

IMG_5723

Igår var det äpplets dag och det firades på hela Borough market, en av de mysiga matmarknaderna som finns här i London. Två andra är Broadway och Maltby Street, mer om dom följer… Jag testade en varm äppeljuice med kanel och handlade med mig två brittiska äppelsorter som jag tänkte testa, Bramley och Howgate wonder. De är tydligen släkt. Någon som har testat? Jag gillar såklart att alla var ekologiska, jag vet att det provocerar endel att jag gillar ekologiskt, men så är det bara. Jag vill att vi alla ska få äta ren mat utan bekämpningsrester och det. Här i England finns en uppsjö av snabbmat, men det finns även en uppsjö av bra mat. Ekologiska mataffärer, även som kombo med restaurang, så man kan äta en bra, prisvärd måltid innan/efter man handlar. Det gillar jag.

IMG_5800

Oftast är man ju som hungrigast då och har svårt att göra bra val. Idag testade jag ett ställe där man får betala efter storleken på tallriken, sedan välja på ca 10 sallader och 10 varmrätter. Alla vegetariska, säkert hälften var även veganska. Perfekt om man vill testa. Priset är som en lunch ute i Sverige, ca 80 kr. Men då är allt ekologiskt. Till min förtjusning hade de även det ”nya” trendkaffet, jag ska inte skriva ut vad det heter, men man har i både smör och kokosolja och det ska vara superduperhälsosamt. Hur det är med det vet jag inte, men det är alltid kul att testa nytt och en kompis i Portugal älskar det, så man blir ju nyfiken. Jag tog ett kort men varumärket är så framträdande så jag kan inte lägga upp den bilden. Men hur var det då?  Det var riktigt gott. Tror jag det, med allt det fettet. Jag är fortfarande mätt, hahaha…. Och kanske är det placeboeffekten, men det känns lugnt i magen fast jag haft tendenser till magkatarr på senaste tiden. Berätta gärna vad ni tycker om ni testar det! Det har börjat komma till Sverige.

Ha en fin kväll och må solen skina på er alla!