Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Liiite nyttigare TV-karra

Hej kompisar!

Ikväll blir det nalta nyttigare vibbar än förra helgen. Fortfarande lika gott, såklart. Det blir två enkla grejor som jag gillar, en grej med banan som trender just nu i bloggosfären, bananbiskvier, så smart. Speciellt nu när många vill äta glutenfritt och rena produkter. En dubbelkaka av bananskivor, fylld med jordnötssmör och doppad i choklad. Så enkelt. Med grejor många ofta har hemma. Åtminstone finns de i alla livsmedelsbutiker. Såklart innehåller de energi också, men mer bra näring än tex smågodis (inte för att det är nåt fel med smågodis, ibland).

banan_choklad

De är lite som en biskvi, fast, ni vet, ändå verkligen inte. Men jättegoda är dom och perfekt att ta fram en bit åt gången om man är sötsugen. Här har jag garnerat med vit choklad och hackade, salta jordnötter. Men man tar vad man vill! Sedan blir det mina favvo grönsaksrolls.

coldrolls-23-web

Det går bra att göra på varma grönsaker också, om man föredrar det. Ibland har jag i mynta, ibland salta nötter.coldrolls-33-web

En god dipsås till och man är hemma. Jag varierar denna sojabaserade med mer krämiga tex hommos eller bara en enkel vitlöksyoghurt.

coldrolls-8-web