Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips 

Kanelbullar i långpanna

Imorgon ÄR det kanelbullens dag. Tjohoo!

kanelbullar-3-web

Årets kanelbullar är bakade i långpanna för maximal bekvämlighet. Och saftighet. Och kladd. Jag vet, en kanelbulle ska vara rullad, och kladd är kul! men vi har gjort det så många gånger, så jag ville visa en annan variant. Har du int hunnit förbereda så är det här det perfekta receptet för dig. Jag fastnade för det här utbakningssättet när jag gick på dagis (det hette int förskola då). En av fröknarna hade gjort en helt enkel vetedeg med massa kardemumma och hällt i långpanna. Geni! Jag, som var 3-4 år då, blev helt golvad av den ljuvliga kardemumman och saftigheten. Och att det var så smart, det räckte till alla dagisbarn. Inget köpesfika på dagiset vid lassa i Gällivare på den tiden.

Här hittar du receptet på mina bekvämimpa kanelbullar i långpanna och, om du vill, den lyxiga hasselnötsfyllningen. Den funkar även som frukost imorgonbitti. Eller vilken dag som helst. Ringla över yoghurt och fruktsallad, till pannkakor, mums!