Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips 

Kanelbullar i långpanna

Imorgon ÄR det kanelbullens dag. Tjohoo!

kanelbullar-3-web

Årets kanelbullar är bakade i långpanna för maximal bekvämlighet. Och saftighet. Och kladd. Jag vet, en kanelbulle ska vara rullad, och kladd är kul! men vi har gjort det så många gånger, så jag ville visa en annan variant. Har du int hunnit förbereda så är det här det perfekta receptet för dig. Jag fastnade för det här utbakningssättet när jag gick på dagis (det hette int förskola då). En av fröknarna hade gjort en helt enkel vetedeg med massa kardemumma och hällt i långpanna. Geni! Jag, som var 3-4 år då, blev helt golvad av den ljuvliga kardemumman och saftigheten. Och att det var så smart, det räckte till alla dagisbarn. Inget köpesfika på dagiset vid lassa i Gällivare på den tiden.

Här hittar du receptet på mina bekvämimpa kanelbullar i långpanna och, om du vill, den lyxiga hasselnötsfyllningen. Den funkar även som frukost imorgonbitti. Eller vilken dag som helst. Ringla över yoghurt och fruktsallad, till pannkakor, mums!

 

 • Gull-May

  Har bakat i dag. Hasselnötskrämen var kanongod! Men jag kunde inte klicka i så mycket. Det blev därför mycket kräm över. Gjorde jag fel? Hålen gick ihop ganska fort men skulle jag gjort större hål i smeten?

  • Susanne Jonsson

   Hej Gull-May! Ja, jag tror det, jag drog på ordentligt. Men du kan frysa in till nästa bakning!

 • Susanne Jonsson

  Hoppsan!

 • Ami

  I söndags blev vi bjudna på ljumna kanelbullerutor. Kompisen som bakat dem hade tittat på lördagens Gokväll o blivit inspirerad av dig, sa hon. Så saftiga o goda!!!

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt att höra, TACK Ami! hälsa din kompis också!

 • Gustavvasa

  Jag älskar dig

  • Susanne Jonsson

   Okej 🙂 Tack!

 • Gustavvasa

  Jag fick min första bulle när jag var 15 år😝🐥

 • Helene Persson

  Tack för inspirerande o Goa recept 🙂 Nu funderar jag på att testa ditt senaste – kanelbullar i långpanna .Men undrar hur många ägg som du tänkt dej i själva degen??? I receptets fas 1 – står det nämligen ” Tillsätt salt,socker,ägg,mjöl…” / Tacksam för svar .Med höstfriska Hälsningar från Norr och Helene.P

  • Susanne Jonsson

   Hej Helene! Förlåt mig, det är mitt fel, jag provbakade receptet så många gånger med och utan ägg, jag tog bort det i sista versionen eftersom det inte blev just nån skillnad. Man kan ha i ett ägg om man vill alltså, men det går lika bra utan. Kärlek!

 • Barbro

  vad goda dina bullar ser ut- har du testat att vaniljvisp som degspad nån gång?
  ha en bra söndag / kram

  • Susanne Jonsson

   Nej, spännande Barbro! hur blir det?

   • Barbro

    Titta in din mail så får du se.
    Kram

    • Susanne Jonsson

     Tack Barbro! Ha en superfin dag!

 • Anna J

  Jag kan inte baka vetebröd, det går inte för jag misslyckas alltid så jag har helt slutat försöka, men nu i och med ditt recept så ska jag prova igen. Det verkar fantastiskt gott och jag såg ju reaktionerna i Gokväll igår. Och det var rätta drycken till. Nybakade bullar och kall mjölk, finns det nåt godare?! Ha en go söndag!

  • Susanne Jonsson

   Hej bästa du! Ja! Testa igen! Ha en superfin vecka!