Okategoriserade 

5 grymma sätt att ta vara på bruna bananer

Har ni också märkt att bananerna blir bruna så fort? Ett par dagar så ser de ut såhär.

IMG_4912

Nu är det ju ingen fara på taket, många föredrar sina bananer brunfläckiga, eftersom de är sötare då. I vissa länder är de int serveringsbara innan dess. Jag är dock en av dom som gillar mina bananer mer åt det ljusgröna hållet när jag äter dom som dom är. Så när det här hinner inträffa så blir det att tjonga in dom i frysen, med skal och allt. Sedan använder jag dom till glass, smoothieskålar och smoothies. Har jag mer tid bakar jag bananbröd (det kommer recept på det senare i höst) eller någon annan mjuk kaka på en gång, eller gör de hära bananbiskvierna. Eller så blir de helt enkelt nermotade i morgongröten, bananpannkakor eller till en god fruktsallad.

Mina 5 bästa saker att göra med bruna bananer

1. Bananpannkakor

pk5

2. Smoothieskålar

3. Banansnacks

4. Banan- & blåbärsmoothie eller en ljuvlig mangosmoothie med kokos

5. Hemgjord mjukglass

Vad brukar du göra med dina bruna bananer?

IMGP0262-blogg

Tipsa och dela gärna här, så blir jag jätteglad!