Äggfritt  Fräscha sallader  Inspiration  Okategoriserade  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Krispiga salladsrullar

Idag tänkte jag visa en jättegod grej som jag gör när jag har fina salladsblad. Perfekt sätt att ta hand om snuttar och rester från helgen och grönsaksfynd från landet eller skördemarknader.

coldrolls-8-web

Jag skär blandade grönsaker och ibland även frukt, i strimlor.

coldrolls-18-web

Sedan rullar jag in dem i salladsblad. Isbergssallad brukar vara enklast att rulla i, men nu hade jag krispsallad.

coldrolls-23-web

Ibland kommer det med en klick hommos, ibland en bit fetaost. Några blad mynta är också gott. Och hackade salta nötter…

coldrolls-29-web

Det blir en grön symfoni av det hela.

coldrolls-44-web

Jag serverar med en enkel dipsås: ljus soja blandad med sesamolja, chili och lite sesamfrön. Ibland har jag i lite pressad lime och ingefära också. Så enkelt, så gott!

 

 • Therese

  Liknande”grönsakshamburgare” gjorde jag som liten hos mormor och morfar. Istället för att äta sallad till maten fick vi plocka ihop en massa grönsaker och linda in i salladsblad och äta medans mormor lagade mat 🙂 perfekt sätt att få oss och äta grönsaker samtidigt som hon kunde laga mat i lugn och ro 🙂

  • Susanne Jonsson

   Oj vad roligt och bra tips, TACK Therese!

 • Ami

  Wow säger jag bara! Vilken symfoni av goda smaker o fina färger!
  För ett tag sedan fick vi önska vad vi ville se i rutan eller om det var här i Skafferiet, kommer inte riktigt ihåg. Men nu har jag en lite sen önskning, afternoon tea. Vi var ute och firade en kompis på ett ställe utanför stan för några dagar sedan o blev sugna på att gå på deras afternoon tea – ända tills vi fick se priset, 395:-/person. Det kanske vi kan ordna själva och pigga upp oss med en regnig em i höst, sa vi då.

  • Susanne Jonsson

   Tack för bra tips Ami!