Äggfritt  Fräscha sallader  Inspiration  Okategoriserade  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Krispiga salladsrullar

Idag tänkte jag visa en jättegod grej som jag gör när jag har fina salladsblad. Perfekt sätt att ta hand om snuttar och rester från helgen och grönsaksfynd från landet eller skördemarknader.

coldrolls-8-web

Jag skär blandade grönsaker och ibland även frukt, i strimlor.

coldrolls-18-web

Sedan rullar jag in dem i salladsblad. Isbergssallad brukar vara enklast att rulla i, men nu hade jag krispsallad.

coldrolls-23-web

Ibland kommer det med en klick hommos, ibland en bit fetaost. Några blad mynta är också gott. Och hackade salta nötter…

coldrolls-29-web

Det blir en grön symfoni av det hela.

coldrolls-44-web

Jag serverar med en enkel dipsås: ljus soja blandad med sesamolja, chili och lite sesamfrön. Ibland har jag i lite pressad lime och ingefära också. Så enkelt, så gott!