Squash i stora lass-Claras Gård
Hej Kompisar!
Ikväll är det dags för ett drömsamarbete i Go’kväll. Jojjomän. Så jag har längtat att återförenas även i rutan med denna Clara Lidström. Sällan har en tv-inspelningsvecka vart så rolig som när vi drog till Teneriffa, minns ni?
Men nu blir det squash. Foto: Clara Lidström.
Squash är ju en såndära grönsak som det bara sprutar fram när den tar sig.
Så jag fick nöjet att både plocka massa härlig squash och sedan visa Clara mina bästa squashrecept. Alla recept hittar du här.
Det här blev en ny favorit, squashspagetti, eller courgetti som det också kallas, med rostad tomatsås. Tomaterna vi plockade var vansinnigt fina, så jag bara rostade dom och kokade en enkel, smakrik sås. Fräsch, enkel rätt.
Jag gillar Claras bilder, hon har ett skönt sätt att fota.
Vi gjorde också min favvosallad på squash, honung, rucola och nötter. SÅ enkel, SÅ god. Ni bara måste testa. Och det blev en planka med nystekta squashburgare, serverade enkelt med gårdens färska grönsaker.
Jag bakade morotspitabröd till, men det var första gången, så receptet är ännu under utveckling. Men det kommer här. Jag gillar att peta i grönsaker när jag bakar. Ni kan absolut byta ut en del av mjölet mot grövre mjöl.
Morotspitabröd, 12 st stora eller 20 st små