Claras Gård  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sommarmat  Susanne på resa  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Squash i stora lass-Claras Gård

Hej Kompisar!

Ikväll är det dags för ett drömsamarbete i Go’kväll. Jojjomän. Så jag har längtat att återförenas även i rutan med denna Clara Lidström. Sällan har en tv-inspelningsvecka vart så rolig som när vi drog till Teneriffa, minns ni?

Men nu blir det squash. Foto: Clara Lidström.

036A0969

Squash är ju en såndära grönsak som det bara sprutar fram när den tar sig.

036A0984

Så jag fick nöjet att både plocka massa härlig squash och sedan visa Clara mina bästa squashrecept. Alla recept hittar du här.

Det här blev en ny favorit, squashspagetti, eller courgetti som det också kallas, med rostad tomatsås. Tomaterna vi plockade var vansinnigt fina, så jag bara rostade dom och kokade en enkel, smakrik sås. Fräsch, enkel rätt.

036A1131

Jag gillar Claras bilder, hon har ett skönt sätt att fota.

036A1114

Vi gjorde också min favvosallad på squash, honung, rucola och nötter. SÅ enkel, SÅ god. Ni bara måste testa. Och det blev en planka med nystekta squashburgare, serverade enkelt med gårdens färska grönsaker.

036A1219

Jag bakade morotspitabröd till, men det var första gången, så receptet är ännu under utveckling. Men det kommer här. Jag gillar att peta i grönsaker när jag bakar. Ni kan absolut byta ut en del av mjölet mot grövre mjöl.

036A1227

Morotspitabröd, 12 st stora eller 20 st små

50 g jäst
2 dl kallt vatten
3 dl naturell yoghurt
1 tsk salt
1 msk honung
3 dl morötter, finrivna
ca 14 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i vatten, tillsätt yoghurt, salt, honung, morötter och mjöl (inte allt på en gång). Arbeta till en deg, 5 minuter i maskin. Mjölmängden anpassar du efter din deg, den får inte bli för hård. Mindre mjöl= lös deg=saftigare bröd.
Låt jäsa över natten i kylen eller 45 minuter i rumstemp. Dela degen i 12, forma runda bullar, kavla ut och grädda ca 10 minuter i 250 grader.
Det är vårat första program tillsammans sedan Teneriffa och jag hoppas verkligen att ni ska tycka om att spendera en stund tillsammans med oss, hemma på Claras gård. Varmt välkomna!