Claras Gård  Desserter  Okategoriserade 

Skördedessert i glas

Kvällens dessert, den vill jag ju också tipsa om. Den är perfekt till partyt, eftersom den går bra att förbereda på morgonen och står så fint i kylen tills det är dags att servera. Då trollar man fram värsta, snygga superdesserten. Och det bästa är ändå att den är enkel att lyckas med och int tar halva dan att göra. Jag varvade helt enkelt färdig kolakräm med ett vaniljfluff, mandelbiskvier och säsongens sista färska bär. Min underbara kompis Bertil, 4 år, som jag hade tur att få sitta mittemot på festen, tyckte mest om biskvierna. Så vi plockade ut dom vi kunde. Underbara människan. Han var definitivt stjärnan ikväll med sina härliga, lillgamla synpunkter.

036A1361

Foto: Clara Lidström

Kolakräm köper man färdig på burk, det står vid den kondenserade mjölken. Mycket smidigt. Och gott! Bra grej att ha hemma i skafferiet, för den funkar till många saker, glass, bakverk osv.

Lyxig skördedessert i glas, 8 st

1 påse mandelbiskvier

300 g färska hallon

1 burk karamelliserad mjölk eller annan kolakräm/Dulce de leche

ett par kvistar färsk mynta eller citronmeliss

vaniljfluff:

200 g färskost naturell

2 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker eller 1 vaniljstång, urskrapad

Gör vaniljfluff: vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill. Varva biskvier, bär, kolakräm och vaniljfluff i fina glas. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Tips: har du inte nog många glas? använd olika, eller ta små kaffekoppar istället. Det blir jättesnyggt! Ställ gärna på en bricka så blir det extra fint.