Okategoriserade 

Lyckan att gå på skördemarknad

Såhär i sluttampen på växtsäsongen är det mycket kål och rotfrukter man hittar på marknaden. Vitbetor var ett riktigt spännande fynd. Har ni testat det?

skörd2015-28-web

Endel bönor finns också nu, och såklart potatis. Men det är rotfrukterna som hägrar speciellt just nu. Jag använder dem ofta som de är, marinerar lätt i citron och god olivolja, eller gör en god, pigg & rolig pytt på dem. Har jag mer tid blir det gärna en härligt höstig, hemgjord lasagne.

bondens201509-13-web

Morötterna…

skörd2015-1-14-web

Går precis lika bra med lite krokiga. De lämnas ofta redan ute i landet, men jag ser hellre att vi tar vara på dom. De går ju precis lika bra att använda som raka ”perfekta”. Jag har hittat en underbar broccoli också, som jag köper varje vecka. Det är en spädare sort, men jag glömmer jämt vad just den heter. Vacker är den!

skörd2015-47-web

Och min favorit, solrosor. Tala om en blomma med utstrålning. Skickar en till er alla här!

bondens201509-9-web

Kärlek och fin helg till er alla tv-kompisar.