Okategoriserade  Sylta och safta  Tips 

Gröna tomater!

Hör du till dom som har sena tomater i år? Dax att rädda dom från frosten? Har de int hunnit bli röda?

Då vill jag verkligen rekommendera att prova sylta dom.Skärmavbild 2015-09-13 kl. 13.58.06

Foto: Sara Danielsson

Det är bara SÅ gott! Passar som tillbehör till nästan allt. Oslagbart till höstens viltkött, på en macka, eller bara som extra piff på en ost- & charkbräda.

Här hittar du det perfekta receptet på syltade gröna tomater från min förra kollega Görel Jonsson. Vilken pärla!

  • Ingmari

    Åt för mycket länge sedan, säkert 50 år sedan, hos en indisk familj, innan vi hade så mycket indisk mat här, inlagd eller syltad pumpa. Hade aldrig ätit pumpa, visste knappt vad det var. Då visste man inte om Halloween heller i Sverige. Spännande! Men ooohhhhh så gott! Minns än smaken! Skulle vilja testa. Har någon ett recept! Hur skulle man kunna göra?

    • Ingmari

      Tänk, vad fina matminnen kan orsaka! Läste om pumpapurén. Har sökt på nätet nu och det finns förstås flera recept på inlagd pumpa. Vad finns inte på nätet? Måste testa! Har du Susanne också något tips så tar jag tacksamt emot det?

    • Susanne Jonsson

      Tyvärr har jag inget sådant, hoppas någon annan kan hjälpa dig Ingmari. Ha det så bra!

  • Ingmari

    Finns ju tom en film med titel om syltade, gröna tomater. Baserat på en bok.