Claras Gård  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader 

Bästa skörderecepten

Hej! Här kommer recepten som jag bjuder på i kvällens avsnitt av Claras gård.

Först så är det denna färgglada rödkålssalladen. Helt enkelt höstens bästa sallad. God, kul, enkel & prisvärd.

036A1380

Foto: Clara Lidström alla bilder utom den på oss två, det är fotograf Peder från SVT som tagit den.

Jag gillar att krydda upp kål med asiatisk touch, det framhäver smakerna perfekt. Sedan gjorde jag en enkel tomatsallad. Det är bara skivade tomater och hackad röd lök med basilika på. Salt, peppar, olja.

036A1335

Och ett fat med rucola, jag toppade den med smulad fetaost och ett paket färdigmarinerade, halvtorkade tomater. Marinaden ringlar jag över som dressing.

Mycket populär rätt. Sedan var det det här med den dragna tuppen…

Tuppen, tuppen, tuppen…

036A1493

Den var en tuff nöt. Det tog sina timmar, men till slut gick den bra att dra isär. Och det blev gott, puih! Jag rekommenderar alla som nu inte behöver använda upp sina tuppar, att använda kyckling och följa samma recept, korta av tillagningstiden avsevärt.

036A1484

Tack alla Ni som var med oss ikväll. Verkligen tack. Det här är det bästa jag vet, att laga mat ute på landet med hönor, grisar, hundar runt bena och massor av härliga människor. Jag hoppas att du trivdes med oss och kunde känna hur roligt och hur mycket kärlek det finns när vi är i farten.

Jo, en grej till. Det går alltid att se avsnittet här, om ni längtar efter oss eller missade kvällens program 🙂