Okategoriserade 

10 Värmande höstsoppor

Ikväll blir det soppkok i Go’kväll. Jag tänker fixa ihop 2 budgetvänliga alternativ, utan att ge avkall på smakerna. Det blir en grymt enkel morotssoppa och en potatissoppa med purjolök. Vad tror ni om det? Värmande för kropp, själ & plånbok. Det blir vegetarisk inspo, för imorgon har vi ju Vegetariska världsdagen! Tycker det är så smidigt att koka en vegetarisk soppa och sedan får man tillsätta vilken topping man vill. Om det så är krossade nötter, fetaost eller, för ickevegetarianer, knaprigt bacon. Förresten säger min kompis Andreas att det vegetariska baconsubstitutet är gott, men jag vet inte…. har någon av er testat det? Jag gillar verkligen det här att servera soppa a la tacobuffé, perfekt att använda upp snuttar av oliver osv från kyl och skafferi. Så mysigt att plocka ihop sin egen tallrik. Men nog om det.

skörd2015-21-web

Här kommer mina 10 bästa höstsoppor som du bara int får missa

1. Rostad blomkålssoppa

2. Timjansdoftande potatis- & purjolökssoppa

3. Enkel morotssoppa med ingefära, chili & honung

4. Riven rotfruktssoppa

5. Morotssoppa med kokos & röd curry

6. Jordärtskockssoppa

7. Röd linssoppa

8. Pumpasoppa

9. Värmande tomatsoppa

10. Rostad rotfruktssoppa

Tips: Känns inte soppan nog mättande?

Testa mina goda varma mackor med smält ost, receptet hittar du här!