Okategoriserade 

10 Värmande höstsoppor

Ikväll blir det soppkok i Go’kväll. Jag tänker fixa ihop 2 budgetvänliga alternativ, utan att ge avkall på smakerna. Det blir en grymt enkel morotssoppa och en potatissoppa med purjolök. Vad tror ni om det? Värmande för kropp, själ & plånbok. Det blir vegetarisk inspo, för imorgon har vi ju Vegetariska världsdagen! Tycker det är så smidigt att koka en vegetarisk soppa och sedan får man tillsätta vilken topping man vill. Om det så är krossade nötter, fetaost eller, för ickevegetarianer, knaprigt bacon. Förresten säger min kompis Andreas att det vegetariska baconsubstitutet är gott, men jag vet inte…. har någon av er testat det? Jag gillar verkligen det här att servera soppa a la tacobuffé, perfekt att använda upp snuttar av oliver osv från kyl och skafferi. Så mysigt att plocka ihop sin egen tallrik. Men nog om det.

skörd2015-21-web

Här kommer mina 10 bästa höstsoppor som du bara int får missa

1. Rostad blomkålssoppa

2. Timjansdoftande potatis- & purjolökssoppa

3. Enkel morotssoppa med ingefära, chili & honung

4. Riven rotfruktssoppa

5. Morotssoppa med kokos & röd curry

6. Jordärtskockssoppa

7. Röd linssoppa

8. Pumpasoppa

9. Värmande tomatsoppa

10. Rostad rotfruktssoppa

Tips: Känns inte soppan nog mättande?

Testa mina goda varma mackor med smält ost, receptet hittar du här!

 

 • Ingrid

  Soppa är sååå gott! Jag tänkte göra din varma macka med Auberginepuré men hittar ingen färdig som du tipsade om. Finns det på burk?

 • Ingmari

  Underbart med så många, goda sopprecept! Och så många ”gröna”. Tack! Längtat efter detta!

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att höra, tack!

 • Ami

  Älskar ditt miljötänk o dina tips om annorlunda morötter o.dyl. Ska fråga i våra affärer här hur de tänker i den frågan. Sen såg ju de varma mackorna supergoda ut. Ska kolla efter auberginröran i morgon. Har aldrig sett den produkten, men har ju aldrig letat efter det heller. Finns ju så oändligt många produkter i affärerna som jag inte har den blekaste aning om vad det är för något eller vad man ska använda det till. Så värdefullt att få tips av det här slaget. Känns som det blir lättare för varje månad som går att fixa till vegetariska middagar och det är nog bl.a. tack vare dig Susanne som det känns så. Stort tack för alla tips, råd o inspiration du ger oss angående just vegetarisk mat. Kram o tack för i kväll!

  • Susanne Jonsson

   Heja Du Ami! Älskar din positiva energi och att du vill lyssna på mina tips. Tack och ha en jättefin måndag!

  • Ami

   Nu har jag frågat efter auberginröra/puré i flera affärer o personalen stod helt frågande. Vad är det? 6 personal på Coop blev inblandade i letandet igår =). Berättade om dig o några visste vem du var o sa att om det blir fler som frågar efter varan får vi kanske ta in det. Skakolla på Ica idag.

   • Susanne Jonsson

    Åh vad drygt! ja, den finns på båda ställena här tror jag, jag har handlat sist där du skulle idag, så de har den och kan ta in. Kolla på hyllan med internationell mat. Det går bra med andra röror också tex baba ganousch. Kram

    • Ami

     Jag var i en större stad några mil från vårt samhälle i går och där på Citygross hade de den…auberginpurén. Jippi! Hittade även hokkaidopumpan här i byn. Nu ska här bli varma mackor en kväll.

     • Susanne Jonsson

      Woohooo!!! Bra jobbat Ami!

 • Gunilla

  Visst var det väl du som gjorde en soppa med broccoli, färskost och bönor. Den har jag gjort MASSOR med gånger. Lätt enkel och SUPERGOD. Ska även testa några av recepten som du tipsar om i inlägget älskar soppor!

  En fråga om receptet på hummusen från kvällens program. Var det en stork burk med kikärtor och så blev lite osäker på vilken pumpa du använde? Funkar det med butternut tror du?

  Ha en fin kväll och tack för härlig inspiration!

  • Susanne Jonsson

   Hej Gunilla! Joho, det var allt jag det! 🙂 Här är den om någon blir sugen att testa.
   http://www.svt.se/recept/vargron-soppa-med-varm-fetaostmacka
   En vanlig burk, 400 gram kikärtor och jag hade Hokkaido, men buttert går bra. De är ganska stora, så en halv räcker oftast. Då kan du servera andra halvan som den är.

 • Charina Lundholm

  Tusen Tack för att du är så snäll o delar med dej av dina fantastiska recept. Du är jätteduktig . kram kram.

  • Susanne Jonsson

   Tack Charina, så värmande att få höra! Ha en superfin kväll!

 • Anna J

  Älskar soppor så att få en massa recept så här är ju perfekt. Jag ska göra kålsoppa imorgon tänkte jag – enkelt, billigt, gott och vegetarisk. Ha en fortsatt fin vecka!

  PS, Din rödkålssallad som jag gjorde i helgen blev supergod. Ska göra den till julbordet har jag tänkt mig. 🙂

  • Susanne Jonsson

   Åh vad roligt att höra Anna! Tack. Kärlek till dig!

 • Alexandra

  Hej Susanne, tack för fina recept! Jag älskar soppa och detta passar perfekt till min familj då jag är vegetarian men min sambo inte är det! Jag brukar göra en vegetarisk bas och sedan får han lägga till vilket icke vegetariskt protein han vill ha. Det är enklast så, iallafall i vardagen!

  • Susanne Jonsson

   Perfekt Alexandra, tack för att du tipsar! Ha en superfin kväll!