Okategoriserade 

Ute på uppdrag

Hej Kompisar!

I veckan och några veckor framåt är jag ute på specialuppdrag 🙂 Jojjomän!

Det är skördesäsong och då vill man ju som kock gärna vara med och gräva lite i pärlanne. Men, det är SÅ sent här i år. Nåväl, det ska väl hinna innan frosten…

Har ni fått skörda nåt i år?

Susanne_Jonsson_2014-4691

Foto: Andreas Nilsson

Jag har förresten en jätteviktig fråga till er alla:

Vad längtar ni extra mycket efter att se oss laga i Go’kväll i höst?

Kram på er!

 • AKH

  Oxsvans! På längden och på tvären! Finns inget godare kött, för att inte tala om buljongen! Mer oxsvans till folket 🙂

  Hälsningar!

 • Helena Viberg

  Gärna lågkolhydratkost! Utan gluten ris pasta… Med mycket grönt 🙂 tack för stor inspiration i rutan!

  • Susanne Jonsson

   Bra tips Helena! Missa int squashinslaget imorgon från Claras gård 🙂

 • Ingmari

  Olika kål- och broccolisorter. Kommit ny och nyttig korsning mellan kål och broccoli. Vad göra med vitkål i mat? Tips tack. Brysselkål.

  • Susanne Jonsson

   Kål är grymt!

 • Liljan

  Hej Susanne, härlig bild från kållanne o ha det så bra i pärlanne också! Svår fråga då jag tycker ni alla lagar olika mat med mycket variation. men kanske som Ingmari säger..köpte de nya Edamame och Black Bean Spagetti häromdagen men inte hunnit laga dem ännu. De´e´ ju mycke´nu på sommaren..:o)!!
  Ha det så gott alla! Kram, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hihi, visst är det Liljan! Man får passa på att njuta järnet medans det är sommar! Kram

 • stina

  Gärna vegetariskt där grönsakerna är i fokus. Kanske till och med ett helt veganskt avsnitt?
  Typ för att visa att vegansk mat kan vara ganska vanlig och enkel mat, och för att verkligen hylla alla fantastiskt goda och fina grönsaker som finns. Eller i alla fall vegetariskt utan att hamna i ost-träsket, om du förstår vad jag menar. Hamnar där själv då och då 🙂
  Ser fram emot att se dig i rutan!

  • Susanne Jonsson

   Hej Stina! Jag förstår precis! Du kommer nog bli extra glad för i höst blir det mer veganskt i rutan!

   • Ami

    Hurra va bra!

 • Susannah King

  Jag och frugan ser väl mest fram emot att Go’kväll är tillbaka i rutan igen.

  • Susanne Jonsson

   Tack Susannah, vad roligt att höra för oss alla!

 • Bomajan

  Gröna matlådor! Alltså vegetariska alternativ som är lätta att fixa i ordning. Eller en vegetarisk middag där resterna lätt kan piffas till och göras om till lunchlådan dagen efter. Heja dig, du är super!

  • Susanne Jonsson

   Hej! Tack, jättebra förslag! Älskar rester.

 • Ingmari

  Hej. Gärna gluten- och/eller laktosfritt. Om det går utan reklam lite om de nya produkterna tex pasta gjort på annat bla vegetariskt. Gjort på tex mung-, soja- och svarta bönor. Hur fungerar det? Återkommer med mer.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari, Tack för bra förslag! jag har haft med dem 2 gånger, men det kanske händer igen 🙂 De funkar bara bra tycker jag!

 • annika-linnea

  Lycka till med uppdraget! Grytor, soppor o grönsaksrätter är några förslag!

  • Susanne Jonsson

   Tack annika-linnea! Kanonbra förslag!

 • Rebbe

  Efter ha övergått till gluten o laktosfria produkter, är inspirationen inte riktigt på topp. När man ska gå ut o äta kan man bli ganska begränsad ibland, så desto mer får man laga hemma. Gärna mer tips på middagar samt bakverk som är gluten/laktosfria!

  • Susanne Jonsson

   Tackar Rebbe! Jag kör ofta både gluten- och mjölkfritt i mina recept, har du spanat i arkivet, så länge?

 • Anna.

  Åh, är du hos Clara?
  Olika smaksättningar på grönkålschips vore kul! Härlig bild!

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna! Det är jag, men just den hära bilden är tagen söder om stan hos en grönsaksodlare som heter Gunnar Ahlskog 🙂 Han är verkeligen proffs på grönkål måste jag säga!

 • Sara

  Något som jag skulle vilja se er laga i Go’kväll i höst är ”lättare kvällsmat”. I mitt jobb som förskollärare äter jag så kallad pedagogisk lunch med barnen på förskolan. Till vardags är det alltså alltid någon annan som tänker ut vad jag ska äta, tillagar maten och tar hand om disken! När jag kommer hem från jobbet behöver jag oftast bara äta något lättare, men nu är jag hjärtligt trött på min ”kvällsrepertoar” så lite inspiration så att jag kan förnya mig skulle uppskattas.

  • Ami

   Precis vad jag behöver tips på också, lättare kvällsmat. Äter middagsmat mitt på dagen o sen är det ju så gott och lättvindigt med bara te o mackor på kvällen. Att slippa laga mat en gång till när orken börjar tryta. Men sen blir man ju sugen på nåt lite rejälare allt som oftast också…men vad? Längtar till Gokväll-stunderna.

   • Susanne Jonsson

    Toppen! Ja, jag mår också bra att äta huvudmålet mitt på dagen och lättare sedan. Jag gör ofta en bassallad av tex kokt havre som jag blandar med ajvar och har i kylen. Sedan funkar det som bas och jag piffar med keso, en klick yoghurt, skinka, ost, oliver, vad som råkar finnas hemma.

    • Ami

     Tack, bra tips! Har en burk med ajvar i kylen som jag egentligen inte är så bra på o veta vad det passar till. Köpte den till någon maträtt o sen har blir den blivit ståendes. När du skrev om kokt havre tänkte jag passa på att tipsa om en grynblandning som vi här hemma tycker är jättegod. Det är Frebaco kvarns ”kvarngryn”. Det är både havre, vete, råg och korn i den. Allt fanns hemma med andra ord, åtminstone basen till ditt kvällsmatstips.

     • Susanne Jonsson

      Så roligt att höra Ami! Heja du!

  • Susanne Jonsson

   Hej Sara! Håller med dig, det ska jag tänka på. Vad lagar du i din repertoar?

   • Sara

    Jag försöker oftast att hålla kvällsrepertoaren vegetarisk. Ofta blir det pasta med pesto (nu under sommaren odlar jag basilika på balkongen och så gör jag en rejäl laddning pesto som jag fryser in i portionspåsar; de tinar medan man kokar pastan) eller någon sallad eller ”pytt” som jag gör på helgens rester och det jag hittar i kylen (jag kokar alltid extra ris, matvete eller vad det kan vara och använder som bas). Olika soppor, quesadillas med guacamole och en och annan äggakaka blir det också (fast jag skippar fläsket och gör den i den minsta stekpannan!). Knäckemackor med keso och avokado eller keso och makrill i tomatsås, och knäckemackor med stekt, inlagd sill blir det också ofta!

    • Susanne Jonsson

     Hej Sara! Tack för jättebra tips!

 • Kristin

  När får vi se dig i rutan igen? Saknar dig bästa Susanne. Lycka till.

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Tack! Det är härligt att känna ert stöd. Jag kommer tillbaka i slutet av augusti, så då ses vi!

 • Ami

  Krispig o fräsch bild <3
  Funderar snart ut ett svar på sista frågan.

  • Ami

   Och lycka till med specialuppdraget 🙂

   • Susanne Jonsson

    Tack finaste Ami!