Okategoriserade 

Kräftskiva?

Hejsan!

På onsdag kommer det bli ett litet kräftskivetema hära på bloggen. Berätta gärna för mig hur du/om du äter dina kräftor, det är så roligt att höra. Kanske har vi olika lokala traditioner, kanske någon som fiskar själv?

kräftor2015-72-web

Det kommer bland annat bli min bästa paj till kräftor, hoppas vi ses här på onsdag.

Varmt välkommen!

 

 • Ami

  Jag älskar kräftor och i säkert 15-20 år hade vi kräftskiva ihop med en speciell familj. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vi kom ifrån varandra o barnen blev stora o flyttade hemifrån o min sjukdom bröt ut under de där åren med. Ja då hade jag plötsligt fullt upp att klara ut mitt eget liv o familj o min vardag. Hitta nya verktyg för att kunna leva ett så bra liv som möjligt, trots handikappen (t.ex. har jag försökt lära mig upptäcka de små sakerna i vardagen som genererar glädje o gör en på gott humör).
  Men nu blir det oftast att vi köper kräftor och räkor som gubben o jag frossar på i all enkelhet, här hemma vid köksbordet.

  • Susanne Jonsson

   Ja, allt förändras. Bra att du har hittat din väg och tack för den glädje och goda energi du sprider här! Ha en superfin helg Ami!

 • Ingmari

  Jag älskar att äta kräftor som de är. Många. Skalar stjärten och äter ur klor och kropp. Och med åren har jag även börjat ha med även en burk färdigskalade i lag för att kunna äta riktigt många. Verkligen gillar kräftor och räkor. Möjligen en hård smörgås med ost till. Lite öl och liiiite nubbe och mycket vatten. Oftast blir detta bara en gång per år. Men färdigskalade kan jag äta då och då under hela året. Haft otur och svenska dyra har inte varit några höjdare tyvärr så det blir de vanliga i kartong i butiken. Så gör jag. Snart är det dags!

  • Susanne Jonsson

   Härligt Ingmari!

 • Barbro

  Vill bara hälsa från mej och mina gäster att din Björnbärsruta med knäcktopp fick godkänt i helgen när jag bjöd på den. Gick ju inte att kommentera under den så det fick bli här i stället.
  Kram och ha en fortsatt bra måndag.

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro! Vad roligt att höra! Kram och glad fortsättning på veckan =)