Okategoriserade 

Handlingslistan

Handling är en av de här grejorna vi ägnar ganska mycket tid åt. Igår mötte jag tex en tittare på affären som skulle ha kalas, det blir ett par varv i gångarna innan man har med sig allt! Och det kan vara svårt att hitta personal att fråga om hjälp. Men nu löste det sig, för det råka komma förbi en tv-kock 🙂

På tal om handling, häromdagen lärde jag mig en rolig sak av M, 3 år. Eller, ett par saker var det allt. Först och främst att det blir SÅ mycket roligare att gå på affären om man har matchat naglar, klänning och skor. Sina finaste skor, de med diamanter.

FullSizeRender

Och sedan: att handlingslistor får en ny dimension om man ritar dom!

FullSizeRender

Vi fick med oss 2 listor, den översta är bara frukostgrejor. Ev kan ni se vilka flingor som går hem. Den undre har M:s äldre syster gjort. Jag tycker mig ana en komisk talang hos den här unga damen. Vi fick iaf oss ett gott skratt på affären. Tack!

(de 2 nedersta grejorna ingick alltså inte i ursprungsplaneringen, men man kan alltid testa!)

Men nu undrar jag ett par saker på tal om handling:

Vad tycker ni om det? Är det roligt? Jobbigt? Tips & knep?

Hur gör ni för att komma ihåg vad ni skulle handla?

Gör ni en lista? Får ni med er den till affären?

Och brukar ni hålla er till den?

Ps. Utmaning: gissa vad vi hade planerat för middag?

Barnen hade valt själva. Det är en av deras godaste rätter. Receptet hittar du här.

 • lisa

  ja jag tycker mest det är jobbigt att handla. skriver alltid lista annars bara springer jag runt helt förvirrad hihi. planerar för hela veckan och handlar bara det som står på listan, duktigt hihi. när inspirationen tryter tar jag en matkasse ett par veckor och får lite tips och ide därifrån. efter ett par veckor har man lust igen att hitta på middagar. Vågar man säga det , men jag längtar efter höst och mustiga soppor

  • Susanne Jonsson

   Det vågar man! Se framåt och njuta av det.

 • Kajsa

  Jag älskar att handla! Jag brukar alltid göra en veckomatlista och sedan handla utifrån den. Mest för att veta vilka rätter vi har mat hemma till för att slippa ångest vid middagsdags – sen behöver jag ju inte följa den för det! Senare i veckan kompletterar jag bara med mjölkprodukter och frukt/grönt som tagit slut eftersom att jag aldrig handlar så mycket åt gången av dessa varor för att slippa att det ligger och blir dåligt här hemma. Tar 2åringen med mig i vagnen och så får han hålla reda på korgen – vilket för det mesta är toppen enligt honom! Tack för en härlig blogg förresten, tycker att du har så väldigt bra vardagsrecept även för en helvegetarisk familj som försöker hålla en rimlig matbudget!

  • Susanne Jonsson

   Ah vad roligt att höra Kajsa! Jag kan riktigt se er framför mig i affären. Så fint att han får vara med redan nu. Solstrålar till dig!

  • Ami

   Mycket bra man kan lära sig av en 3-åring du Susanne :).
   När jag läser att du Kajsa har din två-åring med, längtar jag tillbaka till småbarnsåren med mina två grabbar som idag är vuxna. De älskade också att följa med o handla.
   Men jag har nog alltid en ”nota” på gång o skriver där kontinuerligt, för att få med allt hem som behövs. Innan handlingen eller när andan faller på, funderar jag ut vad som ska serveras till middag osv ca en vecka framåt. Kollar in recept o letar ofta upp något nytt roligt, t.ex. här på Susannes blogg :). Roligt med variation o att upptäcka nya smaker. Sen kör vi givetvis med gamla godingar allt som oftast med förstås.
   Visst händer det att notan hamnar i fel byxor/väska så den ligger kvar hemma, men om jag har tur är gubben hemma så han fotar av den o skickar den till min mobil. Annars handlar jag på en höft…o missar hälften 🙂 Jaa teflonhjärnan blir glattare o glattare…

   • Susanne Jonsson

    Nåå, vad gulligt och smart att ni kom på att han kan fota av den hemma. Mycket bra Ami! Ja, barnen är fantastiska lärare. Rakt på liksom.

 • Ingmari

  Tack Beatrice för tips om listan Shoppy. Laddade ner den direkt. Lite svårt att fatta först hur jag skulle göra och begriper inte hur jag tar bort en vara eller en hel lista, men kommer kanske på det. Ska testa listan nu.

  • Beatrice Olofsson

   Vill du ta bort en vara så klickar du på ändra uppe till vänster och därefter radera. När du handlar så klickar du i rutan före varan och då hamnar den varan nedanför listan och när du handlat klart klickar du på varukorgen nederst på listan till höger och väljer slutför så försvinner de plockade varorna från listan. Det smarta är att nästa gång du behöver handla samma vara igen så finns den i minnet och du behöver bara klicka i varan utan att skriva om den. Det blir din personliga lista med dina favoriter ;). Jag har för mig att alternativet ”radera hela listan” finns vid ändra men det känns onödigt tycker jag. Ångrar jag att jag har skrivit upp en vara är det bara att bocka bort den. Lycka till med den roliga handlingen :).

   • Susanne Jonsson

    Du är ju helt grym Beatrice. TACK å allas våra vägnar!

  • Susanne Jonsson

   Perfekt, vad roligt att höra!

 • Ingmari

  Hihi vilket roligt inslag! Plötsligt kände jag mig riktigt upplivad inför att gå i affären och handla. Jag som tom tittat på att testa matkasse hem eller tom färdiglagat hem. Jag ska nog styra mig bättre med planerad meny och noterade ingredienser istf att bara gå runt och plocka på måfå. Hhhmmm… bra idé! Och rolig peppning i form av mysiga shoppinglistor. Tack! Och hälsa tjejerna!

  • Susanne Jonsson

   Heja Ingmari!

 • Beatrice Olofsson

  Jag gillar att handla. Det är lite som att börja laga mat redan i butiken ;). Jag använder appen Shoppy och den är helt suverän. Har jag bara telefonen med mig så är inköpslistan där ;). Sedan gäller det bara att butikerna har sortiment och kvalitet annars blir det till att snabbt planera om :). Med en bra grönsaksbas och lite fisk o kött i frysen så brukar det alltid ordna sig :).

  Hoppas middagen blev god ;).

  • Susanne Jonsson

   Hej Beatrice! Tack, den blev kanon 😉 Vilket bra tips, det ska jag kolla in. Ha en superfin fortsättning på veckan!