Okategoriserade 

Fredagsfavorit

Fortsätter att hålla det enkelt och kör sommarmat ett tag till härhemma.

FullSizeRender

En storfavorit är en vanlig grönsallad som jag toppar med jordgubbar och färsk basilika. Supergott och enkelt. Man kan ha nästan vadsomhelst till, paj, varma mackor, grillat eller en bit fetaost kanske?

Vad ska ni göra i helgen kompisar?

 • Ami

  Toppengott ja! Vi köpte hela lådor med jordgubbar (20 l tror jag) när vi hade storhushåll i stugan på semestern o då kände vi att vi kunde lyxa till det o hade rikligt med jordgubbar i salladen. Alla älskade den. Tänk att det kan göra så mycket.

  Var i stugan över dan igår o träffade min kusins familj där. Skördade det sista av sockerärtor o märgärtor. Sen har brytbönorna kommit igång på allvar så det blir att förvälla o frysa in idag. Zucchini, potatis, morötter, persilja fick följa med hem också. Men bara behovet för några veckor. Persiljan växer till sig så fint på sensommaren så i slutet på aug klipper jag av allt o klämmer ner i barnmatsburkar. Så bra att ha i frysen till nästa års skörd. Använder både mkt dill o persilja i matlagningen. Dillen skördade jag tidigare i somras innan det blev kronor på den. Packar den hårt i små glasburkar också o skrapar ut dillen med en gaffel när den ska användas sen. Slutskördade den gula löken också så nu ligger den o torkar på tidningar på vår balkong här hemma. Det gröna som vi odlar, om än inte i så stor mängd nu, är en av mina små glädjeämnen i livet…eller intressen..

  • Susanne Jonsson

   Åh! Vad gott Ami! 1000 Tack för jättebra tips!!!

 • Barbro

  Har blivit bjuden på grillafton hos min sambos bror med familj.

  • Susanne Jonsson

   Tjohooo Barbro! Lyllos dig!

 • Linda H

  Det blir en helg med barnen på Byske camping med föräldrarna mina i deras husvagn och fara runt Skellefteå också

  • Susanne Jonsson

   Så mysigt Linda!

 • Ingmari

  Jobba… ;-( Typiskt. Nu när solen skiner som bäst och badvattnet är varmt… (Jordgubbar i sallad är supergott!!! Även sådant som vindruvor och annan frukt. Men jordgubbar slår det mesta.)

  • Susanne Jonsson

   Jag håll med Ingmari!

 • Mian på FINASTE MATTAN blogg

  Aldrig testat gubbar i sallad, men det blir det i morgon! Kram! : )

  Mian på http://finastemattan.blogspot.se/

  • Susanne Jonsson

   Härligt Mian! Kram!