Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Snabblagat  Vegetariskt 

Det goda, enkla

Nu när jag är här ute mitt i spenaten, utan saker som diskbänk (påtagligt vad mycket man använder den till), rinnande vatten, el, köksbord, wi-fi och med sporadisk telefontäckning, så slår det mig att det här enkla, det finns nåt i det. Nåt mycket speciellt. Har ni tänkt på hur tyst det blir? Inatt var det helt magiskt vackert, knäpptyst med en lätt dimma nära marken över ängarna. Hela min sommar har gått i det här temat, det började redan på Skopelos, med de grekiska råvarorna. Inget onödigt tjafs och krångel. Skär upp lite frukt och lägg upp det på tjockyoghurt. Ringla på honung.

Det är det jag vill laga just nu. Och äta.

skopelos2015-12-web

Vi har tur, för butikerna är fulla av solmogna frukter i sin bästa tid. Kolla extra mycket efter stenfrukter! Och passa på att frossa i bär. Blåbär, hallon, och säsongens sista Svenska färska jordgubbar.

Vad säger ni, det här med enkelhet, kan det finnas nåt i det? Att gå tillbaka ibland. För att säkert uppskatta nymodigheter som vatten i kran, kyl, frys och tv när man kommer hem igen…