Äggfritt  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Sommarmat  Tips  Vår vackra natur  Vardagslyx 

Bästa Picknickmaten

Jag har några laster i livet. Det har nog de flesta av oss. En av mina heter Pulled chicken. Jag är barnsligt förtjust i det. Dels för att det är gott, men också för att jag gör det så sällan. Ekologiska kycklingar, som jag helst vill använda, kostar litegrann så jag brukar välja mina tillfällen med omsorg.

Pulledchicken (21 av 24)

Ytan blir smakrik och krispig, samtidigt som köttet faller isär. Magiskt.

Pulledchicken (15 av 24)

Alla tacotillbehör smakar bra till.

Pulledchicken (2 av 24)

Gillar att hacka ihop tomat och lök, smakerna gifter sig så fint!

Pulledchicken (23 av 24)

Lite gräddfil på det så!

Klicka här för fler bra tips för din picknick, tex det här receptet på pulled pork, ljuvligt god i picknickmackor eller sallad.

 

 • J

  Jag fick tuppar i vintras som jag gjorde med det här receptet, blev så nöjd! Jag hittade en bbqsås som smakade riktigt svartpepprigt, stark som bara den men jättegod att droppa över köttet och lite gräddfil. =) Jag tror att sista tuppen också får åka ner i lergrytan…

  • Susanne Jonsson

   Hej J! Mums. Ja, det är perfekt för tuppen också! Så gott med kombon gräddfil, bbq, lite grönsaker och köttet.

 • Ingmari

  Hej. Gott. Har du testat att marinera kycklingen först? Fattar det som att man använder färsk kyckling och klappar in kryddor i. Rätt? Härlig sommarmat. Lustigt! När jag var liten så var pulled kyckling eller kött detsamma som alldeles sönderkokt mat. Misslyckat. Men så gott. Nu är det proffsmat. Allting har två sidor. Nu kommer värmen… Tropisk natt väntar. Kyckling låter som lockande mat. Fast uppe i norr talades det om ner till +2°. Kan det stämma? Ha det nu och lova njuta!

  • Susanne Jonsson

   Absolut! Jag har provat marinera, men det tillförde inget, det blir så mört och fint kött ändå. Det är svalare här, men fortfarande varmt. I fjälls är det lite kallare, så jag ska nog dra mig ditåt 🙂 Ha det jättefint Ingmari!