Äggfritt  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Inspiration  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Älska bönor!

Att sitta på brokvisten och ansa bönor är en favvosysselsättning för mig. Varenda liten böna får sin kärlek.

greece2015-83-web

Ibland kokar jag dem bara lätt i saltat vatten och serverar som tillbehör. Lika ofta blir de bas i en sallad. Ett bra knep för att få in massor av smak är att dressa dem (kockspråk för att vända något i dressing) när de är lite varma fortfarande. Då sugs smakerna in. Favoriter för mig är citron, olivolja och salt. Balsamvinäger och finhackad schalottenlök är också alltid rätt. Vill man kan man svänga dem i smör eller steka upp bacon och svänga runt bönorna  i det.

greece2015-81-web

Lagar ni bönor? Vad brukar ni hitta på med dem? Några tips?

Jag tror jag ska sätta ihop några tips på smarriga sommarsallader framöver, håll utkik!