Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Snabblagat  Sommarmat  Tips 

Läckert i långpanna

Ibland vill en bara att det ska gå superfort med middagsmaten. Man orkar inte med massa disk osv. Då blir det allt i ett hos mig. Tjoff bara!

korvlåda-2-web

Idag hittade jag potatis, lök och ett par småtomater i kylen. Ner med allt i långpannan med några ekologiska salcicciakorvar som jag skårade på längden för att få mer knaprig yta. Samt att det blir snyggt.

korvlåda-3-web

Vet ni, det här kommer jag göra fler gånger för det blev super. Ett par smörklickar, sky från korven och lite vätska från lök och potatis bildade en ljuvlig sås i botten på pannan. Perfekt om man vill doppa bröd i. Nästa gång ska jag försöka hitta lite rosmarin att ha i. Knepet att få allt vackert gyllene är att ha hög temp på ungen. 250 grader, mitt i ugnen tills det är klart. Det tog ca 30 minuter i min vanliga ugn.

korvlåda-4-web

Om man vill kan man ta en klick matyoghurt till och blanda ner andra grönsaker, men det räcker absolut såhär. Det absolut bästa är såsen. Det blev någon sort magisk kombination med det lite brända, sötman från löken, den smakrika korven och potatisen. Möjligen har det lite att göra med smöret också… vad tror ni?

Ha en jättefin dag allihopa!

 • Susanne Jonsson

  Mums, bra tips Monica! Ja oj va de regnar!

 • Ingmari

  Välkommen hem och hoppas att det varit bra på alla sätt. Tack för ett gott lat-recept nu när sommaren sätter oss på sparlåga. Fortsatt skön sommar.

  • Susanne Jonsson

   Tack och detsamma till dig Ingmari!

 • Monica

  Tack Susanne för ett gott recept.Gjorde en variant på detta till middag nu ikväll,sötpotatis,zucchini,potatis,röd lök och ortens tomater och färska goa korvar,till det ett glas rött.🍷
  Här i Boden spöregnar det just nu☔️☔️☔️
  Monica

 • Kristin

  Välkommen hem! Kul med dina inlägg från Grekland. Du tar så fina bilder och skriver så målande. Ha en bra sommar. //Kramar från Kristin

  • Susanne Jonsson

   Tack Kristin! Vad roligt att höra!! Kramar