Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Snabblagat  Sommarmat  Tips 

Läckert i långpanna

Ibland vill en bara att det ska gå superfort med middagsmaten. Man orkar inte med massa disk osv. Då blir det allt i ett hos mig. Tjoff bara!

korvlåda-2-web

Idag hittade jag potatis, lök och ett par småtomater i kylen. Ner med allt i långpannan med några ekologiska salcicciakorvar som jag skårade på längden för att få mer knaprig yta. Samt att det blir snyggt.

korvlåda-3-web

Vet ni, det här kommer jag göra fler gånger för det blev super. Ett par smörklickar, sky från korven och lite vätska från lök och potatis bildade en ljuvlig sås i botten på pannan. Perfekt om man vill doppa bröd i. Nästa gång ska jag försöka hitta lite rosmarin att ha i. Knepet att få allt vackert gyllene är att ha hög temp på ungen. 250 grader, mitt i ugnen tills det är klart. Det tog ca 30 minuter i min vanliga ugn.

korvlåda-4-web

Om man vill kan man ta en klick matyoghurt till och blanda ner andra grönsaker, men det räcker absolut såhär. Det absolut bästa är såsen. Det blev någon sort magisk kombination med det lite brända, sötman från löken, den smakrika korven och potatisen. Möjligen har det lite att göra med smöret också… vad tror ni?

Ha en jättefin dag allihopa!