Inspiration  Okategoriserade  Resor  Susanne på resa  Tips  Uteliv  Vår vackra natur 

Kalimera!

Gissa vars jag nu har hamnat?

IMG_1211

Jojjomän, i den underbart vackra, Grekiska övärlden. Här ska jag stanna ett tag och lära mig om grekisk mat. Jag älskar nämligen grekisk mat. Sedan hoppas jag kunna dela det med er. Vad tror ni om det? Okej, jag har faktiskt ett ärende också. En god vän ska gifta sig! Så spännande.

IMG_1231

Det är säsong för stenfrukter här. Denna fina fruktskål hade min värd gjort iordning så jag skulle känna mig välkommen. Hur gulligt var int det? Samma med blombuketten igår. Fin idé, att blanda vilda sommarblommor med färska örtkvistar.

 • Susanne Jonsson

  Hej Monika! Skopelos! Har du vart där? Mamma mia ön 🙂 Oj vilken erfarenhet du har! Tack för alla tips! Kalimera! och jamas!

  • Monica

   Ja Susanne,vi har varit där vid ett par tillfällen,tyvärr många år sedan.Vi hade underbara veckor där,åkte även till Alonissos,fin liten ö och avslutade med att åka till Skiathos därifrån båt till Volos på fastlandet och sen långfärdsbuss till Thessaloniki,där vi efter en låååång taxiresa genom miljonstaden kom fram till stället varifrån lokalbussarna utgick.Väl där så stod den buss som vi ville åka med så fick slänga oss på och visa på kartan var vi ville stiga av,ett äventyr sig,blev avsläppta uppe på stora vägen ute i ingenting,men en mindre väg ledde oss ner till den ort vi hade tänkt oss.Tillbringade några fina dagar där sen taxi till flygplatsen och vidare mot Sverige.Numer får vi resa lite mer ordnat pga hälsoskäl och stigande ålder,men underbara minnen har vi efter våra luffarresor i Grekland.Ett fantastiskt roligt sätt att resa på,flygstol till någon ö mitt ute i arkipelagen och sen båt till några andra öar för att avsluta på ön varifrån flyget ska ta en hem igen.Samos är däför en toppenö att resa till och att var på och att kunna åka vidare till Patmos,Agathonissi och fina lilla Lipsi som är en favoritö,men Kreta är inte heller fel där kan en istället luffa runt med buss,vilket vi gjorde förra sommaren.
   Ojoj,det blev ett långt inlägg men varav hjärtat
   är fullt talar munnen och om Grekland och dess öar kan jag tala mycket.
   Monica:-)

   • Susanne Jonsson

    Oj vilka äventyr Monica! Tack för att du delar resetips med oss, det är kanonbra att få höra. Underbart också att riktigt kunna känna din kärlek till Grekland genom raderna. TACK!

 • Monica

  Åh,lyckliga dig som är i mitt älskade Grekland!!Du är på någon ö ,men vilken?Jag och min man har varit på ~35 olika öar genom åren och till vissa favoriter har vi även återvänt både en och flera gånger.Den grekiska maten är jättegod,små nyfriterade kalamares med en ouzo är bland det första vi äter när vi kommit fram.Lagar ofta grekisk mat hemma och igår blev det en grekisk fisksoppa i förra veckan grekisk kyckling med ugnsbakad citronpotatis,mums🍷Det finns en underbar kokbok som heter Fedons grekiska,skriven av Fedon Lindberg,han är grek och bor i Norge.
  Det är inte bara en kokbok utan även den grekiska historien och grekiskt vardagsliv tas upp,en ren njutning att bara sitta och läsa och titta på fina bilder i den.Tänk att få äta en solvarm tomat lite bröd,oliver,salami en kall Mythos och som avslutning dessa goda apelsiner som inte ser så perfekta ut men som är så saftiga och söta,sittandes på en klapperstenstrand med havet på armslängds avstånd,oj nu blev längtan till Grekland påtaglig.Jag får gå in på Kalimerasajten och läsa lite,den kan jag oxå varmt rekommendera.
  Kalimera och jamas Susanne

 • Lena Forsbo

  ser fram emot grekiska recept framöver! din ugnsbakade äppel och kanelgröt äter vi minst en gång i veckan! Supertack! Lena

  • Susanne Jonsson

   Hej Lena! Vad roligt att höra!!!

 • Ingmari

  Oh så härligt och dig väl unt. Älskar Grekland. Kom hem och lär oss godsaker sedan.

  • Susanne Jonsson

   Absolut!

 • Susanne

  Ska bli spännade att läsa! Hoppas du får det härligt! Men det är jag säker på, Grekland är fanstastiskt!!

  • Susanne Jonsson

   Tack! Jajjamän, det är det verkligen!

 • Susannah King

  Vad trevligt. Jag och Jenny funderar faktiskt på Grekland i slutet av juli, när jag fyller 30.

  • Susanne Jonsson

   Aha! Härligt Susannah!

 • Ami

  Åh så mycket roligt du har framför dig! Njut!
  /KRAM

  • Susanne Jonsson

   KRAM!

 • Anna J

  Åh va härligt det låter, att få vara i Grekland och lära sig om grekisk mat. Ha det så underbart under din vistelse där. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Tack Anna! 🙂 Kram!

 • carina

  Hej Susanne
  Ha en skön tid i Grekland, blir inte alls avunds ;))) Ska ju upp till Adolfström
  Vet du, jag har gjort min egna majonäs för första gången och den blev
  helt ok. Jag tänkte på dig, du brukar ju säga: blir det fel är det bara att
  göra om, våga testa. Du är en riktig inspirationskälla. Men jag undrar
  hur länge håller sig majjon i kylen???
  Nu ska jag göra din lök o ädelost paj.

  Kram // Carina

  • Susanne Jonsson

   Heja på Carina! Du får smaka på den, ett par dagar minst! Kram!

 • Liljan

  Hej fina Susanne, jag har varit i Småland sen i fredags och då har du hunnit till Grekland!! Åh, så underbart det låter. Vi längtar.. tills du återkommer med rätter du lagat där!! Jag önskar dej en jättehärlig o fin semester på alla sätt, sköt om dej !
  KRAM från Liljan.

  • Susanne Jonsson

   Tack finaste Liljan! KRAM