Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Jordgubbar, jordgubbar!

Idag är det jordgubbens dag. Har ni hunnit med att smaka några i år? Jag gillar dem som de är, gärna med tjock yoghurt. Eller lättvispad grädde, kanske lite vaniljsås.

rabarberpajgf-20-webglfriafrallor

När jag vill lyxa blir de en fräsch frukost. Jag varvar yoghurt, honung och jordgubbar. Man kan smaksätta yoghurten med vaniljpulver om man vill. Toppar gärna med rostade nötter, mandel eller något annat knaprigt.

greece2015-12-web

Passar lika bra till mellis, fika eller efterrätt.

rabarberpajgf-77-webglfriafrallor

En annan favorit är den här glutenfria rabarber- & jordgubbspajen!

rabarberpajgf-23-webglfriafrallor

Hur serverar du dina jordgubbar?