Okategoriserade 

Grillat är ändå alltid grillat

En perfekt grillad köttbit med ett krämigt kryddsmör och sötpotatisstrips. En enkel sallad med grillad tomat & endive.

grillat2015-46-web

Så ser en härlig sommarmiddag ut för mig. Kanske inte alltid kött, ibland blir det fisk eller helt vegetariskt. Men jag vill ändå lyfta det här med det enkla igen. För när vi använder bra råvaror läs fint, svenskt, ekologiskt kött, så behöver vi inte alltid smacka på massa marinad. Det är så gott som det är. Och just njutningen av en grillad köttbit rakt upp och ner är bara för bra för att missas.

grillat2015-11-web

Enkla tillbehör är min melodi på sommaren. Jag har snöat in på rostad sötpotatis sedan det började finnas ekologisk i butik. Men lika ofta bakar jag den hel. Eller rostar svensk färskpotatis.

grillat2015-12-web

Så enkelt: Skär i klyftor/strips. Ringla på olja, salt, peppar och rosmarin. Baka i ugnen på ganska hög värme 225-250 grader, tills de är gyllene.

grillat2015-35-web

Goda som de är också som plockmat, fredagsmys.

grillat2015-51-web

Ställ fram en skål guacamole eller blanda tjock yoghurt med vitlök och salt. Mums!

grillat2015-50-web

Sommarens trend är grillad sallad. Jag lagar det iofs året om i min grillpanna hemma, speciellt endive är väldigt väl lämpad för detta.

grillat2015-28-web

 

Till det här mixade jag ihop ett smör: mjukt smör, persilja, fransk senap, lite sambal oelek, salt, svartpeppar och citron. Liknar café de Paris-smör. Har man tar man i lite Worchestersås. Riktigt gott när det smälter ner i köttet!

grillat2015-53-web

Susannes enkla kryddsmör, 4-6 port

100 g mjukt smör

1 dl persilja, hackad

1 tsk fransk senap

1/2 tsk sambal oelek

1/2 pressad citron

salt, svartpeppar

Mixa ihop allt.

Här hittar du ännu mer inspo och bra grillrecept!

Har ni hunnit grilla nåt i sommar? Vad blev det? Ha en superfin dag!

 • Ulla

  Låter gott med smör till entrecoten, tacksam för mängden av ingredienserna.

  Mvh
  Ulla

 • Ingmari

  Kul. Har länge gått och kikat på de där sötpotatisarna. Nu vågar jag nog också testa. Tack för informativa bilder! Och vackra och läckra.

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra, tack!

 • Elin

  Hej!
  Här kommer en fråga som inte alls hör till detta inlägg men jag provar ändå.
  Jag tänkte göra chiasylt på körsbären som är på gång ute i trädgården. Hur länge håller sylten i kylskåpet? För inte går den att frysa?
  Har du enkla tips på hur man kan ta tillvara på körsbär? Har nyss flyttat till hus och har två träd som verkar bli fulla av dem ☺

  • Susanne Jonsson

   Härligt Elin! Åh! Lyckliga du! Jag gillar att frysa dem och använda eftersom. Sylten håller någon vecka, det beror lite på. Men jag tror du kan frysa den. Jag har inte gjort det själv, men jag tycker det är värt att testa en omgång!