Okategoriserade  Uteliv  Vår vackra natur 

Därför älskar jag SUP

Ni som känner mig vet att jag är ett riktigt vattendjur. Jag älskar vattensporter. Att vara nära vatten. Simma. Åka båt. Fiska. Vattenskidor. Och, såklart, min passion, paddling. Kajak går alltid fint, men min passion ligger i paddelbrädan. Kallas SUP-Stand Up Paddling. Det blir lite som surfing med long board, som jag älskar efter vintern i Australien. Fast int lika våldsamt.

sup-17-web

Här paddlar jag in mot solnedgången på Skopelos. Det är meditativt och underbart härligt att nästan gå på vattnet. Jag rekommenderar alla som gillar ett litet äventyr att testa!

sup-18-web

Här har jag just trillat av brädan, för jag kollade så mycket på solnedgången och allt, fick simma lite… Fick låna kameran, satte mig ner och fotade den här bilden, för att jag så gärna ville dela detta ögonblick med er. Vattnet runt Skopelos är ganska varmt och vackert turkost så det gör inget om man trillar i lite 🙂

sup-11-web

Såhär såg det ut tidigare på kvällen. Det är så vackert så man helt enkelt trillar av brädan. Nu är jag ännu nybörjare, så jag ser till att alltid paddla med en duktig instruktör som kan naturen. Det är absolut nödvändigt skulle jag säga, eftersom väder och vind ändras ganska fort. Det roligaste är att paddla turer till vackra stränder och att spana ner i det klara, ljusblå/turkosa vattnet. Här kan man se massa olika fiskar, men också sköldpaddor och, om man har tur, delfiner och sälar.

sup-19-web

När vi kom i land hade det mojnat ännu mer. Solnedgångarna på den här delen av Skopelos är verkligen helt magiska. Jag körde hem med en stor känsla av tacksamhet att jag fått vara med om detta. Jag har ingen vattentät kamera, annars hade jag fotat mycket mera, men jag fick lov att låna några bilder för er.

Big Thank you fantastic SUP-guide Shane Jackson, for letting me share your photos here.