Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Sallad  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Mina bästa torkade tomater

Just nu är inte direkt världens bästa tomatsäsong, men det blir ändå en och annan tomat härhemma. Häromdagen var det 4 stycken som behövde ätas upp omgående, så då blev det en av mina favoritgrejor: semitorkade tomater. Har ni testat göra det?

Havremjölk-48-web

Det är superenkelt! Jag skivar dom, kryddar upp dem med lite vitlök, rosmarin/timjan, salt och svartpeppar. Ringlar på olja och torkar i ugn, 100 grader någon timme.

Havremjölk-39-web

Sedan låter jag dem självtorka.

Havremjölk-42-web

Man kan även fortsätta torka i ugn tills de är helt klara. Knepet är att avbryta medans de ännu är halvsega. De är godast då.

Sedan använder jag dem på allt. Sallader, mackor, toppar alla möjliga maträtter med dem. De är så goda, söta, salta och aromatiska på samma gång. När de är sådär härligt halvsega.

Havremjölk-35-web

Det slår mig varje gång att i den här enkelheten hittar man det goda. Ett par ingredienser och lite kärlek är allt som behövs.

  • Ingmari

    Mmmm. Måste testa dessa tomater.

    • Susanne Jonsson

      Kör hårt!

  • Ingmari

    Vore kul med ett viktigt tema i ett program. Vad kan man laga för att få i sig mycket järn? Inte det typiska och vanliga utan tex järnrika grönsaker. Intressant att få tips. Helst då utan laktos osv.

    • Susanne Jonsson

      Hej Ingmari, tack för tips!