Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Soppa  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Svalkande sommarsoppor & piffiga saladitas

Kärlek och glädje. Så kändes det ikväll. Sista onsdagsprogrammet för Pekka & mig, nu far vi på sommarlov! Men jag är tillbaka lördag kväll med Ebba och vi ses ju här när ni vill. För att fira gjorde jag en liten överraskningstårta till honom 🙂

tårta_pekka

Botten är en färdig kladdkaka som jag lägger i en springform, ställer savoardikex runt om och fyller upp med vaniljglass och hallonsorbet. På toppen är det ett lager kolasås, jag tog den färdiga burken med karamellisserad mjölk. Garnerade upp med grädde och jordgubbar. Här hittar du receptet på vad som kan vara Världens godaste glasstårta.

soppor_susanne

Morotsgazpacho eller Solsoppa som Pia döpte den till är så underbart fräscht och gott i sin enkelhet. Den ljuvligt ljusgröna, krämiga avokadosoppan är också fräsch och mättande. Den påminner om guacamole 😉

Saladitas är små sallader som jag gärna serverar på sidan av soppan. Det kan vara olika saker. Idag blev det vegetariskt, men man kan tänka sig en bit kyckling, fisk eller skinka.

saladita_jordgubbar

Melon, jordgubbar & basilika är en superb smakkombo. Frukt och bär är jättegott att blanda med de traditionella grönsakerna. En mer mättande saladita är den med gröna bönor, ägg & rostad mandel. En tomatsallad med fetaost & färska örter är alltid rätt. Rostad mandel är enkelt och gott, det finns färdiga att köpa, men här finns recept på egenrostade.

Sommar och värd hör ju som ihop. Idag hade vi fina Pia här som berättade om moln.

IMG_3249

Tack för ikväll!