Äggfritt  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Supersallad

Idag har jag förberett några salladsburkar som jag gör lite nu och då. Men, en stor skillnad, jag testar att ha i nudlar av sjögräs aka kelpnudlar. Har ni testat det?

saladjars1-3-web

Det är alltså nudlar gjorda på sjögräs som man köper i en vacpåse, finns på de flesta vanliga affärer, oftast på nudelhyllan. Man kan servera dem råa som de är eller varma tex i en soppa. De är krispiga och mjuka på samma gång. Man spolar bar aav dem så är de färdiga att använda.

Smaken är väldigt neutral så jag passade på att marinera dem i goda grejor.

saladjars1-13-web

Här har de fått smak av soja, sesamolja, sambal oelek och lime. Det blev jättegott! Varvade dem med broccoli, morot, sockerärtor och mangoldskott. Och jordnötter. Sedan blev jag lite mer experimentell..

saladjars1-23-web

Och blandade dem med syrade rödbetor för att maximera nyttigheterna. Ni vet, mjölksyrat är bra för maggen. Det blev en häftig färg kan man säga. Lila nudlar. I botten ligger linser som också får smak av marinaden, som förutom betor består av olja, citron och sesamfrö. Hade några bitar kvar från rostade sötpotatisar som jag serverade igår, lite selleri, en sparris, paprika och blandade salladsblad. Salladsburkar är ett utmärkt sätt att ta vara på rester och förvandla dem till något som är både gott, snyggt och roligt att äta.

 

Ps. Det går bra att göra det här med risnudlar också, om man blötlägger dem först.