Okategoriserade 

Studenten-mat

Hej! Vet ni en sak, på måndag kommer det bli ett ”studenten-special” här på bloggen. All den maten funkar såklart lika bra för alla sommarens fester. Passa på att ställa frågor och tipsa gärna era kompisar!

 • Susanne

  Kanon med enkel festmat! Ska bli kul att kika på!

  • Susanne Jonsson

   Kommer imorgon! 🙂 Varmt välkommen!

 • Annika

  Tipsa gärna om mat som funkar för många, när man har litet kylskåp. Det är alltid kylutrymmet jag stupar på när jag planerar. Stora fat och skålar finns, massor av porslin går att fixa, idéer finns. Men bara tre hyllor i kylen och där ska ALLT få plats: stora tårtor, kallskuret, sallader och röror, drycker… Det går ju inte. Och under studenttider är det för varmt ute för att altan eller balkong ska kunna agera extrakyl eller ens extra skafferi. I kylväskor kan jag få ner drycker, men inte stora uppläggningsfat och skålar. Hjälp, hur gör man?

  • Susanne Jonsson

   Hej Annika, tack, vad bra att du säger till! Jag har vart med om detta många gånger själv. Jag brukar trakassera grannarna eller låna in en kyl. Kallskuret och sallader lägger jag upp i sista minuten när utrymmet är så begränsat. I värsta fall har jag byggt en kyl av en stor frigolitlåda från fiskhandlaren, med krossad is i. Jag har även anpassat bufféer så de är tex piroger, paj och andra bakverk jag bjuder på, med enkel sallad och sås. Någon annan som har tips?