Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Sommarens bästa partydessert

Måste ändå vara smoothieglassen vi gjorde ikväll. För även om den inte är en traditionell glass med äggulor, grädde och körd i glassmaskin så har den fördelen att dessutom vara nyttig. Här ser du hur man gör denna fräscha smoothieglass.

glass2_insta

Jag älskar den i mangosmak, och med bär. Men man måste komma ihåg att använda svenska hallon om man gör på hallon. Importhallon måste man koka upp några minuter. Jag vet att jag tjatar om det här, men det är viktigt. Det är förresten otroligt att det fortfarande får importeras bär med sådana bakterier man kan få magsjuka av om man inte kokar dom.

glass1

Sommarens bästa partydessert är glasskulor inlindade i marsipan och doppade i choklad. 3 ingredienser, och topping om man vill. Jag bara älskar saker man kan förbereda i god tid och den här kombinationen av glass och biskvi är en vinnare. En glassbiskvi!

glass3

Isglass, så svalkande fräscht på sommaren. Här en smak av mynta, fläder & lime. Jag älskar mina glassformar, trots att de tar sin plats i köket så blir det så gott när man får göra glass med massor av frukt och bär, inga konstiga ämnen, bara rena råvaror med rena smaker.

Och visst hade hon handlag med glassen, a Ebba?

ebba_susanne

Trevliga gäster som gillar glass!

glasshäng

Ha en jättefin fortsättning på lördagskvällen!