Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Sommarens bästa partydessert

Måste ändå vara smoothieglassen vi gjorde ikväll. För även om den inte är en traditionell glass med äggulor, grädde och körd i glassmaskin så har den fördelen att dessutom vara nyttig. Här ser du hur man gör denna fräscha smoothieglass.

glass2_insta

Jag älskar den i mangosmak, och med bär. Men man måste komma ihåg att använda svenska hallon om man gör på hallon. Importhallon måste man koka upp några minuter. Jag vet att jag tjatar om det här, men det är viktigt. Det är förresten otroligt att det fortfarande får importeras bär med sådana bakterier man kan få magsjuka av om man inte kokar dom.

glass1

Sommarens bästa partydessert är glasskulor inlindade i marsipan och doppade i choklad. 3 ingredienser, och topping om man vill. Jag bara älskar saker man kan förbereda i god tid och den här kombinationen av glass och biskvi är en vinnare. En glassbiskvi!

glass3

Isglass, så svalkande fräscht på sommaren. Här en smak av mynta, fläder & lime. Jag älskar mina glassformar, trots att de tar sin plats i köket så blir det så gott när man får göra glass med massor av frukt och bär, inga konstiga ämnen, bara rena råvaror med rena smaker.

Och visst hade hon handlag med glassen, a Ebba?

ebba_susanne

Trevliga gäster som gillar glass!

glasshäng

Ha en jättefin fortsättning på lördagskvällen!

 • Kerstin

  Hej, och stort Tack för alla fantastiska recept som du delar med dig av. Många av dem har jag testat och är så nöjd!
  Vill prova på att göra egna glassar under sommaren och undrar var man hittar dessa fina formar?

  • Susanne Jonsson

   Hej Kerstin, vad roligt att du gillar mina recept! jag kan inte skriva ut inköpsställen här, men jag mallar dig!

 • Anna Goverde

  Hej Susanne.jag skulle också vilja veta var du köpt glassformarna. Jag vill ge min 2 åring nyttig glass i sommar!

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna! Vad roligt! Jag blir SÅ glad att höra det, en relativt enkel grej man kan göra både med och åt barna. Jag mallar dig inköpsställe, ha en fin helg!

 • Johanna

  Åh alla glassarna såg så fantastiskt goda ut!!
  Vart hittar man dessa fina och fiffiga formar tro? Både formarna för isglassarna och smoothieglassarna var ju superfina. Här hemma har jag bara hittat de klassiska plastformarna med färgglada plastpinnar…. 🙁
  Just det en lite bonusfråga också, vart köper man träglasspinnar?? 😀
  Tack för kalasfina recept Susanne, detta kommer göras under sommaren var så säker. Din broccoli och baconpasta är en favorit här hemma.
  Kramar från västkusten!

  • Susanne Jonsson

   Hej Johanna på Västkusten! Tack, vad roligt att du gillar dem! Jag majlar dig inköpsställe, det finns glasspinnar där också 🙂
   Önskar dig en underbar sommar med goda glassar & kärlek. Kramar!

   • Johanna

    Tack så jättemycket för mejlet Susanne!
    Formarna blir en perfekt sommarpresent till mig själv efter allt slitsamt plugg!
    Önskar även dig en härlig sommar, kramar!

    • Susanne Jonsson

     Toppen Johanna! Glad sommar till dig! Kram!

 • Liljan

  Härliga program i veckan! Ja, då är det bara att längta tills vi ses i rutan igen, men här i skafferiet så hörs vi ju :o) !! Ha det så gott, Kram, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan. Ja det gör vi! Ha en jättefin dag! Kram

 • im

  Verkligen lockande med nyttiga glassar, som det känns. Nu behöver bara sommaren komma med värme också. Önskar dig en riktigt skön sommar med härlig ledighet!!! Själv ska jag försöka laga många av dina laktosfria och glutenfria recept tills du återkommer i rutan. Tusen tack för all hjälp dina recept ger med inspiration och matglädje!

  • Susanne Jonsson

   Tjohoo vad härligt im! Du är alltid välkommen hit i skafferiet vet du. Ljus & glädje!

 • Maria Olsson

  Gott det såg ut! Var hittar man såna glassformar som du använde?

  • Susanne Jonsson

   Hej Maria! Jag majlar dig inköpsställe, menade du de rostfria eller de i plast?

   • Maria Olsson

    Både och! 😉

   • Maria Olsson

    Undrar också vilken form du hade till de som såg ut som Magnum-glassar i formen? Och träglasspinnar?
    Trevlig helg!

    • Susanne Jonsson

     Hej Maria! Japp, jag har majlat dig 🙂

 • Anna J

  Så mycket gott och den där isglassen verkar ju väldigt god och läskande. Tack för att du delar med dig av så mycket spännande. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna! Tack! Vad roligt att du gillar. Kram!

 • Ami

  Just nu sitter jag o värmer mig med en kopp rykande varmt te men snaaaart så, hoppas jag iaf, kommer värmen och med den en längtan efter sådana här svalkande saker. Mums så gott det ser ut…o enkelt också. Kan ju inte bli bättre.

  • Ami

   Till något helt annat, men för er som plockar nässlor och inte vet vad ni ska göra med alla nyttigheter. Jag gjorde biffar idag med liiite blandfärs, mycket finrivna morötter och sen skulle det vara mycket riven zucchini i, men eftersom jag inte hade det hemma så blev det de förvällda nässlorna i stället…hackade då…och mycket. Smulat bröd, vitlök, limecest, ägg, västerbottenost, salt o peppar med. Så otroligt goda och saftiga och kändes så bra att ha mer grönt än kött i biffarna. Har själv aldrig använt mig av nässlor i biffar förut utan mest haft dem till soppa och paj. Kul att komma på nya användningsområden till det naturen bjuder oss på. Funderat på att torka blad till te, säkert nyttigt men jag vet inte hur gott. Ha det så gott i stugorna!

   • Susanne Jonsson

    Tack Ami! Underbara människa! Precis såhär hoppas jag vi ska kunna ha den här platsen som ett forum och tipsa varann.

  • Susanne Jonsson

   Oh så mysigt du har Ami. Japp, spara recepten eller så finns de ju alltid här 🙂

 • Susannah King

  Vad fint, Susanne. Hoppas du kommer att ha en trevlig sommar. Ja, vi kommer ju förstås att kunna ha lite kontakt här.
  Med vänlig hälsning Susannah och Jenny

  • Susanne Jonsson

   Tack! Absolut! Finaste hälsningar!

   • Susannah King

    I slutet av juli, 28 närmare bestämt, fyller jag trettio. Och den dagen är ju också min och Jennys bröllopsdag. Det var väl på grund av att jag fyller år den dagen, som vi valde att gifta oss den 28 juli. Antingen min dag, eller Jennys, dvs. 26 april.

    • Susanne Jonsson

     Grattis i förskott Susannah! Vad ska ni hitta på då?

     • Susannah King

      Vi funderar faktiskt på att resa någonstans, men vi har inte bestämt oss vart än.