Okategoriserade 

Rabarber-& jordgubbspaj glutenfri

Äntligen! Rabarbersäsongen är här. Jag blev peppad att testa baka en paj på havremjöl, såhär blev det

rabarberpajgf-88-webglfriafrallor

Rabarber och jordgubbar är en klassisk fantastisk smakkombo, så jag blandade lite.

rabarberpajgf-34-webglfriafrallor

Här kommer receptet

Rabarberpaj med jordgubbar & kardemumma-glutenfri

smuldeg

150 g smör

4 dl havremjöl

2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

1 dl råsocker (eller strösocker)

fyllning

300 g rabarber

250 g jordgubbar

2-3 msk potatismjöl

2 tsk kardemumma, mortlad

0,5 dl sirap

rabarberpajgf-58-webglfriafrallor

Såhär gjorde jag:

1. Smula ihop samtliga ingredienser till smuldeg. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform, ca 26 cm.

3. Förgrädda skalet 10 minuter.

4. Skiva under tiden rabarber och dela jordgubbarna om de är stora.

5. Blanda samtliga ingredienser till fyllning, lägg i pajen.

6. Smula resterande pajdeg ovanpå, strö på lite havregryn.

7. Grädda tills pajen fått vacker färg och är genomgräddad, det tar ca 25 minuter.

Servera nygräddad och ljummen med vaniljglass eller vispad grädde. Eller vaniljsås 😉

rabarberpajgf-95-webglfriafrallor

SÅ gott. Spana in pionerna, nu är det sommarkänsla i hela köket. Doften av nybakat, rostad havre, vanilj, jordgubbar, rabarber och pion.

Ps. Kom ihåg att använda rent havre om den behöver vara glutenfri.