Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bröd  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Recept  Vegetariskt 

Päron-& mandelbröd på teff

Hallå kompisar!

Här kommer receptet på det glutenfria teffbrödet som Felicia frågade efter. Jag har int postat det för jag ville provbaka det en gång till, men vi kör såhär, så kan vi hjälpas åt att finjustera. Brödet är bakat på egen mjölblandning, helt enkelt för att jag tycker att det blir godare att blanda själv.

glutenfrilimpa-8

Päron och yoghurt gör brödet saftigt. Mandel och pumpakärnor ger crunch. Man kan såklart hoppa över mandel om man int tål.

Päron- & mandelbröd på teff, 1 bröd

4 ägg

2,5 dl teff- här kan du läsa mer, det är ett naturligt glutenfritt mjöl

1 dl majsmjöl

1 dl rismjöl

2 dl mandel

2 msk chiafrön

1 msk fiberhusk

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 dl torkade tranbär

1 dl flytande smör- & rapsolja

2 dl naturell yoghurt

0,5 dl honung (flytande eller värm fast honung lite så blandas det snabbare)

1 päron, grovt rivet

till garnering: 1 dl pumpakärnor

Så här gjorde jag:

1. Sätt ugnen på 180 grader, smörj en brödform ca 1, 5 l.

2. Vispa äggen skummiga med elvisp.

3. Blanda de torra ingredienserna.

4. Rör ner smör, yoghurt, honung och päron i äggen.

5. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en smet.

6. Häll smeten i formen, strö på pumpakärnor.

7. Grädda i ugnens nedre del ca 30 min.

glutenfrilimpa-4