Fika  Här är ditt kylskåp Susanne  Mellis  Okategoriserade  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx 

Limpmackor & Kaffe

Så enkelt. Så gott. Jag skulle kunna äta ute varje dag. Ute som i utomhus alltså.

IMG_0749

Jag gillar att sätta mackorna i kaffefilter, det funkar ungefär som smörpapper men är int lika prassligt och går väldigt fort.

IMG_0762

En favoritfyllning i picknickmackor är stekt ägg. Här tillsammans med retropålägget saltrulle.

IMG_0788

När vi hade fikat hittade vi en rabarber. Men man fick kika noga 🙂 Saga kom och kollade varför jag börja gräva i gammgräset. Hon tycker det är roligt att gräva, speciellt tillsammans med någon, människa eller hundkompis.

Vad tar ni helst med er för matsäck när ni går på utflykt?

 • Ingmari

  Vad går upp mot en härlig Segaholm… och kaffe… ute i det fria… mmmm… I picnickorgen hos mig är det ofta stekt ägg och kaviar på smörgås. Men allt oftare har vi med oss hemmagjord wrap. Eller ännu hellre tacos i mjukt bröd som wrap med grönsaker och köttfärsen men tacokryddning och mild sås. Lätt och nyttigt och mättande. Oj, så sugen på utflykt jag blir!

  • Susanne Jonsson

   Tack för bra tips Ingmari!

 • J

  Minns en gång när jag och min pappa var ute och körde. Hans färdkost var bl.a. hela tomater som han menade att vi skulle äta som frukt! =D Annars tycker jag att det alltid är trevligt med en kanelbulle. Eller en vanlig ostmacka till kaffet. Det skulle jag nästan kunna leva på..

  • Susanne Jonsson

   Hej J! Håller med dig, en vanlig ostmacka och kaffe är ren njutning för smaklökarna! Det blev det igår när jag fikade med en kompis på stan. SÅ gott!

 • Anna J

  Åh va gott med limpmackor! När jag ska ha matsäck med mig så brukar jag ha med mackor med stekt ägg eller tunnbrödsrullar med en tonfiskfyllning och massor med kaffe förståss. Hoppas du hade en härlig tur ute och det verkar det ju som om du hade. 🙂

  • Susanne Jonsson

   Jajjamän Anna! Tonfiskfyllning är väldigt gott, kanske blir det i helgen 🙂 Tack för tipset!

 • Kenneth Pettersson

  Tack för att du finns!

  • Susanne Jonsson

   Hej Kenneth! Tack! Nu blir mamma glad när hon läser dina ord 🙂 Puss på dig mamma. Ha en underbar fortsättning på veckan!