Susanne funderar 

Heja Sverige!

Hej bästa ni. Tack för era fina hälsningar. Nu är jag på benen igen, men omtöcknad som efter en influensa ungefär. Vätska & vila. Såg ni eurovision igår? Vad tyckte ni? Och vad åt och drack ni? Jag låg i soffan och drack ingefära- & citron ,men jag tycker det blir ganska långa och sena sändningar, haha, jag gillar att somna i tid, så jag gjorde ett uppehåll och kom tillbaka och såg den mest spännande delen.

Hur känner ni såhär dagen efter? Jag tycker det här var superroligt för Måns med team och Sverige, GRATTIS!!! Vilken grym insats, att se denna glädje är magiskt. Och glädje smittar, så låt oss verkligen glädjas idag!

Men så slår det mig en tanke som jag inte riktigt kan jaga bort. För jag undrar lite med andan i halsen om vi verkligen har råd att arrangera eurovision i Sverige så snart igen? Vad får det för konsekvenser? Men så tänker jag att det kanske finns något annat, mer alternativt, nytänkande och prisvärt sätt att arrangera/finansiera tävlingen? Eller behöver kanske världen extra allt, lyx och flärd ännu mer i tider av ekonomisk kris? Vad tycker ni?

Ha en superfin söndag!

 • Susannah King

  Det här är fjärde gången under mitt liv som Sverige har vunnit.
  Jag var fem år gammal när Carola vann 1991. Den finalen såg jag inte, men jag såg de andra tre på TV.

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt att höra Susannah!

 • J

  Vi tog take away-sushi, himla gott. Och lagomt inför det stora snacksbordet som är ett MÅSTE när det gäller Eurovision! =) Sega ”tjesiga” ostkrokar är tradition och årets nyhet var nachos som gratinerats med ost, fetaost och soltorkade tomater, inte alls dumt. =)

  Jag tror att de svenska producenterna har bra rutin på det här så jag tror att det kommer gå bra.. de kan göra det bästa av situationen. Tur att Sverige är landet Lagom och inte har så mycket prestige eller hävdelsekomplex (säger jag medans jag sneglar åt ett stort land i öster…)

  • Susanne Jonsson

   Mums så gott! Ja, utvecklingen i världen alltså…

 • Susannah King

  Ja, Jenny och jag formligen skrek rakt ut av glädje i lördags kväll.