Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Rocky roadtårta, gluten- & mjölkfri

Mina kompisar i kvarteret har fyllt år. De yngsta. Världens mysigaste. De är allergiska mot mjölk och lite annat, så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Den här tårtan blev stor succé.

IMG_0341

Basen är en kladdkaka, antingen bakar man själv eller köper en färdig i frysdisken. Den färdiga är bra för att den är god samt både gluten- och mjölkfri, men oftast bakar jag själv. Recept på glutenfri kladdkaka/brownies hittar du här! Välj mjölkfritt smör, obs! jag bryner aldrig det mjölkfria smöret. Det smakar urk om man gör det. Smält det bara som vanligt. Kladdkaka på kvarg är också gott, här finns recept på det. Den är dock bara glutenfri, inte mjölkfri. Men du kan byta ut kvarg mot tjock sojayoghurt eller havrefraiche. Vanliga kladdkakereceptet med gluten, vete och mjölk hittar du här! Och här finner du det veganska receptet på chokladkaka. Mums!

Fyllningen är 2 dl vispbar kokosgrädde som jag vispat med florsocker, kakao och citronsaft. Det går bra med vispbar sojagrädde också. Följ instruktionerna på förpackningen bara. Sedan strör man på mjölkfri hackad choklad, salta jordnötter & marshmallows. Lätt som en plätt! Och drömgott.

Ps. Tål ni allt så kör ni på vanlig grädde utan citron i fyllningen.