Okategoriserade 

Quinoagröt med äpple & vanilj

Ni som känner mig vet att jag älskar gröt. Vår och sommar gör jag gärna kalla/ljumma varianter med krispiga smaker. Som den här quinoagröten. Helt enkelt för att jag mår bra på den, känner mig pigg och glad. Här kommer receptet. Testa!

Vaniljdoftande quinoagröt med äpple & päron, 4 port

2 dl quinoa

5 dl mandelmjölk

1 vaniljstång, delad och urskrapad

1 äpple, rivet

1 päron, rivet

1 msk honung

3-4 dl tjock yoghurt

Till servering: honung, pumpakärnor, russin, hackad mandel, kanel, frukt & bär

Skölj quinoa i vatten. Koka quinoa, vanilj och mandelmjölk 15 min. Låt svalna. Rör ner äpple, päron, honung och yoghurt. Toppa med dina favoriter!

IMG_5716.JPG

 

 

 • JD111

  Du verkar vara härlig och mysig. All din mat verkar jättegod. Är det mycket fibrer i den där gröten? Ha det bra.

  • Susanne Jonsson

   Japp, en perfekt start på dagen!

 • Ami

  Har allt hemma till denna annorlunda gröt. Kör med havregryn, rågflingor, mannagryn o på senare tid även hirsflingor o boveteflingor till min gröt. Kanske dags att uppdatera sig lite 😉 . Gröt är så bra snabbmat till lunch eller på kvällen men quinoa har jag då aldrig gjort gröt på förut. Ojojoj så mycket nytt o roligt du lär oss Susanne :). Heja dig!!!
  (15 grader o sol här i Östergötland idag. Vår på riktigt. Ska ut o plocka en vitsippebukett med vovven snart).

  • Susanne Jonsson

   Oh så underbart Ami! Önskar man kunde dela bilder här också, här hittar jag då inga vitsippor 😀 Ha en superdag!

 • Ingmari

  Intressant och måste testas. Även gluten- och laktosfritt ju. Toppen. Tack.

  • Susanne Jonsson

   Ja! Testa det är så gott Ingmari!