Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx 

Lyxig lördag

I veckan har vi jobbat hårt. Nya projekt på gång, som vi alla kommer kunna ta del av, så roligt! Och när man har jobbat intensivt en vecka, eller flera, är det väldigt skönt att vila 🙂 kanske mysa en stund i soffan. Sovmorgon. Och färska blommor. Kvistrosor och ranunkel i pastelliga vårfärger. Riktig lördagslyx. IMG_0232

Frukosten är liksom given. Smoothieskål med massor av frukt & bär.

chiapudding-86-web

Och sedan laga något riktigt gott till middag. Idag blir det Världens godaste kycklingsallad. Tack alla som har hört av sig med glada tillrop om just det receptet! Jag glömde äggen på bilden, men de ska på. Vill man veggiefiera är det supersmaskigt med vitlöksstekt svamp och krispig friterad kapris istället för kyckling och skinka.

sallad

Tycker det är så smidigt med mat som nästan lagar sig själv. Medans den här snabbare varianten av pulled chicken står i ugnen kommer jag hinna med annat lördagsfix. Kanske, kanske en dessert också… Få se hur det blir, kanske en cheesecakeswiss, men det blir nog minst chiasylt och tjockyoghurt. Det blir inte enklare än så. Snabbfixad, lyxig middag med påtaglig vårkänsla.

dessert

Vad brukar du göra dagen/kvällen efter en intensiv arbetsvecka? Stensomnar du i soffan? After work? Kolla TV? Film? Prommis? Smågodis? God middag? Unnar du dig något speciellt? Berätta och tipsa mig om ditt bästa lördagslyx! Eller fredagslyx, för den delen. Bring it on!

 • Anna J

  Jag jobbar heltid måndag till fredag och slutar dessutom 18,30 på fredagar så då blir det soffan direkt ofta kanske med god hämtmat. Jag vågar inte tända ljus på fredagskvällar om jag är själv eftersom jag allt som oftast slocknar tidigt i soffan.
  Lördag och söndag är mina återhämtningsdagar och då gör jag sånt som jag har lust till (även om jag då också gör tråksysslor som att tex städa och tvätta). Jag brukar då fika med kompisar, åka på tur ut i skogen, ligga i soffan och läsa, se på film, umgås med familjen, laga god mat, gå på stan… ja vad jag nu känner för. Ofta blir det att jag bakar nåt gott på lördag förmiddag så jag har nåt att mumsa på under helgen, det är nog mitt bästa helgtips. 🙂

  • Susanne Jonsson

   Men oj vilket bra tips! Det ska jag tänka på. Baka på lördag morgon så man hinner njuta hela helgen, perfekt!

 • Barbro

  Vilken underbar bukett.Försöker också ha färska blommor hemma till helgen.
  Lördagslyx för mej är frukost med min sambo.
  Sen på kvällen äter vi något gott som du har tipsat om även dricker något till..
  Ikväll blir det din kycklingsallad.
  Kram

  • Susanne Jonsson

   Oh så mysigt Barbro!

 • Liljan

  Hej Fina Susanne, sista dagarna har vi som vanligt fått fina bilder men den där blombuketten är bara så ljuvlig!! Din lilla Buddha och lite örter i bakgrunden ramar in så fint – tack! Vad spännande med nya projekt.. undrar…? blir kul!
  Igår hade vi både sol, regn, åska och hagel, marken var helt vit här i Blekinge..
  När man har uppnått den här.. hmm.. gyllene hmm.. P.-åldern.. så blir det nog allt det du nämnde, förutom After work då när man haft en extra aktiv vecka :o)
  Ha en jättefin helg Susanne, kramar från Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack underbara Liljan! Idag skiner solen så fint, hoppas du har haft en jättebra helg!

 • Åsa

  Fredagkväll – då ska det vara enkelt och gott, gärna skaldjur med ett par goda såser och så köper jag något nybakat bröd i butiken, eller så kyckling i någon form, jag måste absolut prova din kycklingsallad, den ser helt underbar ut (och är det säkert också 🙂 Blir nog sommarens favorit!

  • Susanne Jonsson

   Oh skaldjur låter härligt lyxigt Åsa! Bra tips, tack!

 • Ingmari

  Men vilket vackert foto på blommorna! Jag blir riktigt uppiggad av den underbara bilden. Och alla fina bilder. Tusen tack! Ger inspiration till att göra fint för våren och röja och städa.

  • Susanne Jonsson

   Härligt att höra Ingmari! Älskar känslan av nystädat!