Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fräscha sallader  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx 

Lyxig lördag

I veckan har vi jobbat hårt. Nya projekt på gång, som vi alla kommer kunna ta del av, så roligt! Och när man har jobbat intensivt en vecka, eller flera, är det väldigt skönt att vila 🙂 kanske mysa en stund i soffan. Sovmorgon. Och färska blommor. Kvistrosor och ranunkel i pastelliga vårfärger. Riktig lördagslyx. IMG_0232

Frukosten är liksom given. Smoothieskål med massor av frukt & bär.

chiapudding-86-web

Och sedan laga något riktigt gott till middag. Idag blir det Världens godaste kycklingsallad. Tack alla som har hört av sig med glada tillrop om just det receptet! Jag glömde äggen på bilden, men de ska på. Vill man veggiefiera är det supersmaskigt med vitlöksstekt svamp och krispig friterad kapris istället för kyckling och skinka.

sallad

Tycker det är så smidigt med mat som nästan lagar sig själv. Medans den här snabbare varianten av pulled chicken står i ugnen kommer jag hinna med annat lördagsfix. Kanske, kanske en dessert också… Få se hur det blir, kanske en cheesecakeswiss, men det blir nog minst chiasylt och tjockyoghurt. Det blir inte enklare än så. Snabbfixad, lyxig middag med påtaglig vårkänsla.

dessert

Vad brukar du göra dagen/kvällen efter en intensiv arbetsvecka? Stensomnar du i soffan? After work? Kolla TV? Film? Prommis? Smågodis? God middag? Unnar du dig något speciellt? Berätta och tipsa mig om ditt bästa lördagslyx! Eller fredagslyx, för den delen. Bring it on!