Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Mat för många  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Krispig kapris

Det godaste jag vet att göra med kapris är att steka den i olja. Fritera. När man gör det slår den ut som en blomma, blir härligt sprödknaprig och något mjukare i smaken. Tänk er att toppa sallader eller vilken maträtt som helst med den. En stekt fiskbit. För ungefär som bacon så funkar det till det mesta. Det är också vad jag skulle ersätta bacon med om jag skulle vilja göra det.

Påskbuffe-48-web

Att fritera kapris är jättelätt! En panna, ett par centimeter olja, värm, lägg ner avtorkade kapris. Fritera och lägg upp på hushållspapper. Klart!

Påskbuffe-82-web

I år hamnade den på påskens ägghalvor!

Men den här kaprisen blir även magisk tillsammans med brynt smör och mjukkokt ägg. Så den fick toppa en sallad på rödbetor och grönkål också. Jag använde färdigkokta betor, skar i skivor och toppade med grönkål som jag fräst i olja. La i några morötter också. Det behövs något fräscht och grönt på påskbuffén. Den här salladen kan stå ett tag, det gör inget om den svalnar.

Påskbuffe-63-web

Tycker det är roligt att ta fram en fin duk och några härliga vårblommor till påsk.

Påskbuffe-60-web

Om du inte redan har gjort det så testa det här med att fritera kapris. Det går snabbt och är inte alls svårt, men det smakar underbart och ser proffsigt ut.