Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fräscha sallader  Hälsokrubb  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Sommarmat  Tips  Vardagslyx 

Kanske världens godaste kycklingsallad

Hej!

Hoppas ni var med ikväll allihopa! Annars vet ni vars man kan se programmet om och om igen 🙂

Premiär för mig i nya studion, hur tycker ni den blev? och nästa vecka är det ny sändningstid, 18.45. Vad tror ni om det? Vårvindarna blåser in förändringar!salladMaten då, jo, det gick ner hos gästerna. Vår redaktör Jenny sa att det är inte fråga om kanske längre. Det är världens godaste. Så nu får vi ändra namnet 😉

Här hittar du receptet på Världens godaste kycklingsallad och vill du göra en lite snabbare variant av pulled chicken hittar du det receptet här. Det är väldigt, väldigt gott när köttet är så saftigt och smakrikt och faller isär från benen. Äggen lägger du på sist. De är bara inte med på denna bilden.

kyckling

Skinkchipsen blev succé, så enkelt att göra. 15 minuter på 200 grader. Underbart knapriga och smakrika. Rostad mandel skulle också funka bra. Krutonger är också en personlig favorit för mig. Jag gillar att ta vara på allt och blir alltid lite ledsen när jag måste slänga mat.

Vilken är din favoritsallad nu i vår?

Har samlat några av mina favoriter här. Kolla in listan till höger.

Ha nu en jättefin fortsättning på denna vackra vårkväll!

 • Krister Malmlöf

  När kommer äggen in i bilden ???

 • Maria

  Hej Susanne!
  Detta måste provas snarast! Men, ska det verkligen vara 4 kokta ägg med i kycklingsalladen?? Läser det i receptet, men såg/hörde inget av det i programmet när du gjorde salladen. Ser heller inga ägg på bilden av salladen….??
  Hälsningar Maria

  • Susanne Jonsson

   Hej Maria! Du väljer, jag tycker det är gott. De låg på sidan om, så jag fick hämta dem senare 🙂

 • lisa

  Gjorde pulled kyckling idag med din sallad. Så gott och enkelt. Ska göra mer pulled kyckling i sommar när man är trött på grillning. Sköter ju sig själv i ugnen perfekt i husvagnen med enkel mat. Tack Susanne för alla dina goda recept.

  • Susanne Jonsson

   Vad roligt att du gillar recepten Lisa, Tack för att du berättar för mig!

 • Leha

  Sååå underbart god! Tack för receptet!

  • Susanne Jonsson

   Väl bekomme Leha! Så glad jag blir att du gillar receptet!

 • Ingmari

  Tittade för din skull och på matdelarna. Är ingen vän av boxning. Älskar arkitekturdelen men den vi sett för inte så länge sedan. Repris?!? Så onsdagens behållning blev du, Susanne. Du lyfter onsdagarna! Alltid c-vitamin- och solstråleglad också. Härligt med inspiration till grytorna. Det behövs! Tack!

  • Susanne Jonsson

   Hej! jag hann inte se arkitekturen den här gången, men då är det nog så. Vad roligt att du trivs med mig och mina recept. Tack för dina fina ord!

 • Ingmari

  Även jah ”ser” inte i den nya och mörka studion. Det är rörigt och stökigt med störande detaljer och mörkret stjäl allt man vill se, men det har jag påtalat förr. Det trista är att matlagningen inte syns. Bord mellan kock, progranledare mm och publik. Och… det står höga saker framtill för tittare men baktill för kocken. Höga örter, pepparkvarn, olja, etc. Det skymmer och man ser inte vad som händer. Tyvärr. Tillagningen av dressingen var helt dold. Detta hände inte iförra studion. Kameran var nära och man såg alla moment i matlagningen och allt. Iaf så måste jag testa recepten för allt verkade så gott och idéerna toppenbra. Tack.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari, tack för att du skrev igen, jag hittade inte din tidigare kommentar när jag skulle sammanställa och skicka vidare till redaktionen. Som jag skrev till Monica är det jättebra att få veta detta så att de som jobbar med själva studion får feed back och möjlighet att fixa det som går så bra som möjligt. Vad roligt att du blev inspirerad av recepten. Ha en superdag!

  • Ami

   Håller med er Ingmari o Monica…tyvärr. Vi ptatade om det senast i går kväll här hemma. Allt ser så otroligt mörkt ut och långt bort. Ser inte mycket av dig nu för tiden, jättetråkigt. Stora svarta bord framför o annat som skymmer det du pysslar med. Känns som du är så långt bort ifrån oss o står i halvmörker. Några enstaka närbilder väger tyvärr inte upp det hela. Gör om mig gästens slutresultat ser man inte mycket av numera. Riktigt synd!!! Mer ljus o närhet önskar jag och många med mig!!!

   • Susanne Jonsson

    Hej Ami! Vad bra att du berättar, jag för det vidare. Finaste hälsningar och jag är glad att du är med mig i köket och tycker till!

 • Monica

  Jag ser fram emot den nya sändningstiden,tror att det blir bra.Något som inte blev bra enl min mening är den nya studion,gillar inte den röda färgen,den tar för mycket plats,känns spretigt med alla hyllorna som det står lite böcker och lite saker hips som haps och köket,ja inte har man då tänkt på dig,ser ut att vara svårt att nå och det känns ”otänkt”planerat.Likaså tycker jag att gör om mig gästen försvinner i mörker när hen gör entré.Synd!!!Så negativt av mig men det är min uppfattning.

  • Susanne Jonsson

   Hej Monica! Jag tycker också det är viktigt att maten syns ordentligt, jag för vidare alla synpunkter till ansvariga på redaktionen och vi är alla jätteglada att våra tittare engagerar sig. Man måste få prata om saker även om det är negativt. Konstruktiv feed-back hjälper en framåt. Ha en superfin dag!

 • Susannah King

  Kändes speciellt att se avsnittet igår.
  Är för närvarande på mitt jobb, skickar det här från min bärbara dator.

  • Susanne Jonsson

   Hej Susannah, vad roligt att du var med oss!

 • Anna J

  Ska kolla på programmet på SVT Play lite senare. Den där salladen ser ju hur god ut som helst. Smaskigt!

  • Susanne Jonsson

   JA Anna! Solstrålar till dig!

 • Ami

  Ååååå säger jag med, vill äta av den NU! Alla ingredienser som inte finns hemma står så prydligt på inköpslistan. Det får helgens mysmat. Tack! Längtar redan! Nu ska jag fixa i ordning chia-puddingen till i morgon bitti. Den här gången ska jag testa med laktosfri mjölk. Åt i morse en pudding på yoghurt, vanilj o bär det kändes så bra för magen o mättade bra. Härlig konsistens med. Men det var inte helt lätt att mortla de små fröna. Tänkte mixa dom ett tag, men då har jag väl ett svartprickigt kök efter det.

  • Susanne Jonsson

   Jipiieee Ami! Vad duktig du är!

 • lisa

  ååå den kycklingsalladen ska jag göra på fredag, såg supergott ut. ny sändningstid ja inget fel i det gäller bara att komma ihåg det hihi. ceasar sallad är också en riktigt god sallad. tack för inspirationen Susanne

  • Susanne Jonsson

   Väl bekomme Lisa! Roligt att du gillade den. Ha en fin kväll!