Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Cheesecakeswiss

Cheesecake, hur gott är int det? men det tar allt lite tid att göra. Jag vet inte om ni känner igen er, men ibland längtar iallafall jag efter något fräscht, lagom sött som går på ett kick. Då är det här receptet det man letar efter. En kombination av krämigt cheesecakefluff, lagom söta bär och maränger. Eller krossade kakor. Man väljer själv.

dessert

Eftersom marängerna är söta i sig blir kombinationen med syrlig chiasylt och cheesecakekräm helt magisk. Här hittar du receptet på Cheesecakeswiss, det är ett grundrecept så kan man använda vilken frukt och bär som man vill.

Chiasylt är SÅ hett just nu. Eller kompott kanske vi ska kalla det? Hur eller hur: Jag är så tacksam att min kompis tipsade mig om det för en tid sedan, för jag tycker det är supergott med mindre söt sylt.

IMG_9971.JPG

Man mosa ihop bär, frön, honung och lite vanilj. Aaahhh! Här finns recept på chiasylt/kompott.

Har ni testat?