Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Cheesecakeswiss

Cheesecake, hur gott är int det? men det tar allt lite tid att göra. Jag vet inte om ni känner igen er, men ibland längtar iallafall jag efter något fräscht, lagom sött som går på ett kick. Då är det här receptet det man letar efter. En kombination av krämigt cheesecakefluff, lagom söta bär och maränger. Eller krossade kakor. Man väljer själv.

dessert

Eftersom marängerna är söta i sig blir kombinationen med syrlig chiasylt och cheesecakekräm helt magisk. Här hittar du receptet på Cheesecakeswiss, det är ett grundrecept så kan man använda vilken frukt och bär som man vill.

Chiasylt är SÅ hett just nu. Eller kompott kanske vi ska kalla det? Hur eller hur: Jag är så tacksam att min kompis tipsade mig om det för en tid sedan, för jag tycker det är supergott med mindre söt sylt.

IMG_9971.JPG

Man mosa ihop bär, frön, honung och lite vanilj. Aaahhh! Här finns recept på chiasylt/kompott.

Har ni testat?

 • Maria

  Hej! Det hade uppskattats när ni använder frön och nötter i recept att ni även tar med alternativ. Jag är allergisk mot både nötter och frön (alla slags frön och nötter, även pumpakärnor, kiwi och passionsfrukt). Det är så svårt att veta vad man ska ta istället och vissa recept innehåller så mycket av dessa varor att jag avstår att laga dessa pga det. Tycker att era recept ser så goda ut och vill prova, men ibland så avstår jag bara för det.
  Så hemskt gärna alternativ till recepten skulle uppskattas.

  • Susanne Jonsson

   Hej Maria! tack för att du berättar för oss, jag brukar försöka tipsa om alternativ, men det är inte alltid det kommer med. Kommentera och fråga gärna här om vi glömmer så ska jag försöka hjälpa till!

   • Maria

    Tack Susanne 🙂

 • Liljan

  Jaadå, jag var med i gårkväll! Salladen ser mumsig ut, älskar alla matiga sallader!
  Parmachipsen gör jag då och då, härliga tilltugg till både soppan o drinken :o) !!
  Jag har testat chiapudding några ggr. och tyckte väl sådär om det, men jag ska prova lite andra sätt som du tipsar om OCH den där efterrätten ska absolut testat, ser såå god ut. Ha det så gott , kram Liljan.

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Så roligt att du gillar och vill och vågar testa nya smaker! Kramar

 • Anna

  Kul att du nämnde psylliumfrön i gårdagens program. Har alltid undrat om de är lika ”bra” som chiafrön… Kan man byta ut chia mot psyllium i chiapuddingrecept?

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna! I sylten går det bra, i puddingen blir det lite annat, jag gör helst på chia när det är pudding.

   • Anna

    Tack snälla för svaret!

    • Susanne Jonsson

     Inga problem Anna!

 • Ami

  Jajemensan o chia-sylten av svarta vinbär blev supergod. Och det går alltså att vispa färskost, tjock yoghurt o vispgrädde tillsammans och få det tjockt? Måste bara testa denna cheesecakeswiss i helgen också.

  • Susanne Jonsson

   Jajjamän! Med elvispen är enklast.