Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagsmat 

3 grymma korvrecept

Har ni någon sån där maträtt ni kan börja toklängta efter? Kanske något ni fick som barn? Något ni har kommit på själva? Eller något som blivit en grej i just din familj? Jag har några, och korvstroganoff är en av dem. Hittar jag en överbliven korvsnutt efter helgens grillning i kylen är det stor chans att den hamnar i en sådan. Det smarta är att man hinner alltihopa under tiden riset kokas. Eller om man föredrar potatis eller pasta.

IMG_0343

Nu finns det väldigt sällan korv härhemma, så jag får oftast börja med att gå på affären och leta upp den bästa korven för stunden. Antingen vegetarisk, det finns bra sådana nuförtiden, eller en med kött. Är det den med kött letar jag alltid den ekologiska med högst kötthalt. Helst någon lokalt producerad.

IMG_0347

Jag har ett basrecept på korv stroganoff, det hittar du här, sedan improviserar jag lite efter vad som faller mig in. Gärna med en klick sambal, men det får inte bli för starkt, det är något med barndomsminnen. En gång när jag letade efter mitt korvrecept på nätet hittade jag ett klipp från just det programmet ”Pekka Heino skär korv” hette det. Ett sånt där guldkorn jag önskade alltid gick att gå tillbaka och titta på. Han är så oerhört fin, våran Pekka.

Mina Topp 3 bästa vardagskorvrecept 

1. Korv stroganoff

2. Ugnsbakad, fylld falukorv en riktig klassiker! Här i enkel version med extra smaskig sås

3. Makaroner & korv under krispigt täcke min tolkning av mac & cheese, har ni testat den? Annars: Gör det!

Ett kritiskt moment i min variant av korv stroganoff är bryning av korven. Jag brukar köra på hög värme, så korven får en härligt knaprig yta. Låter tomatpurén bryna med lite för extra smak. Ketchup är valfri extravaganza.

IMG_0344

I med crème fraîche och puttra. I grundreceptet har jag matlagningsgrädde, men jag använder oftast en burk crème fraîche just nu, späder med vatten till lagom konsistens.

IMG_0345

Sedan är det bara att smaka av och njuta!

IMG_0342

Ps. Vilken är din bästa korvrätt?