Äggfritt  Bjudmat  Lyxmat  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Populäraste vegoreceptet 2014

Ett av de mest populära recepten jag lagat i rutan är en vegetarisk gryta. Det tycker jag är oerhört roligt och jag rekommenderar den till alla. Det är något med smakerna som lirar riktigt, riktigt bra. Vitt vin, soltorkade tomater, grädde, oliver och citron möter nymald svartpeppar. Magi!

 

Krämig Italiensk färsgryta med soltorkade tomater & citron, 4 port

400 g vegetarisk färs (jag använde sojafärs, ta den du gillar!)

1 gul lök, hackad (vitlök om man vill, gärna rostad vitlök om man vill lyxa)

1 dl soltorkade tomater i olja, strimlade

2 dl vitt vin

2,5 dl grädde (valfri fetthalt, men kokbar)

1 dl oliver, utan kärna

1 ekologisk citron

svartpeppar, salt, persilja eller annan ört från frysen om man råkar ha hemma, smör till stekning

till servering: rucola, potatis, ris eller pasta

Fräs färs, lök och tomater. Häll på vin. Låt det koka in några minuter. Häll på grädde och koka någon minut. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Strö på oliver och persilja.

Servera med rucola, pressad potatis, pasta eller ris.

  • J-O

    Måste förmodligen provas nån gång 🙂 men kommer att byta ut grädden mot Oatly’s iMat havregrädde.

    • Susanne Jonsson

      Hej J-O! Jamen det är ju perfekt, precis så! Man byter ut och väljer det man själv tycker om. Finaste hälsningar

  • Ami

    Låter verkligen gott! Ingredienserna uppskrivna på notan. Ska handla i kväll så det blir nog morgondagens middag för oss två. Bäst att prova till oss själva först ;). Senare hoppas jag våga bjuda andra på vegetariskt också. Du peppar mig så bra!

    • Susanne Jonsson

      Härligt Ami! Heja du!