Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Snabblagat  Vegetariskt 

Perfekta Påskpintxos

Pintxos är perfekta aptitretare. Det bara är så. Roligt, gott och vackert. Utmärkt sällskap till välkomstdrinken, vad den än består av. Denna baskiska variant av tapas går att variera i det oändliga. Bara fantasin som sätter gränsen för vad du kan hitta på! Min personliga favorit just nu är den med rökt lax och hjortron. Men dom med avokado, färskost, röd lök & ostkrokar alltså… Ostkrokar är alltid ostkrokar.

Påskbuffe-97-webBörja med några skivor baguette eller annat bröd. På bilden har jag valt en surdegsbaguette och mörkt rågbröd.

Påskbuffe-91-web

Sedan är det bara att gå lös med fyllningar!

Fyllning 1: Färskost, räkor, salladsblad, rom, röd lök, dill

Fyllning 2: Tomatcrème eller pesto, getost, rostad mandel, honung

Påskbuffe-108-web

Fyllning 3: Färskost, avokado, crème fraîche, röd lök, svartpeppar, smulade ostkrokar

Påskbuffe-92-web

Fyllning 4: Varmrökt lax, hjortronkräm (1 dl hjortronsylt blandat med 1 dl crème fraîche), hela hjortron

Påskbuffe-93-webPassa på att använda upp smårester från kylen och skafferiet. Så enkelt fixar du snygg, mysig och avslappnad plockmat i påsk.

  • Ami

    Vilken tur att vår kära ostbåge skapades i USA på 50-talet o kom till oss här i Sverige -68 så jag kan göra fyllning 3 med bågar i…eller heter det krokar?!? Svåra frågor man ställs inför ibland. Skämt åsido, ser toppengott ut! Och enkelt! Tack!

    • Susanne Jonsson

      Verkligen Ami, dom är SÅ goda!