Okategoriserade 

Nåt gott till helgen

Frågan kommer ofta: vad ska man hitta på för extra gott till helgen? Mitt svar börjar ofta med en motfråga: vilken mat blir du glad av att äta? Tål du allt? Är det nåt du inte äter. Bara så jag vet när jag börjar föreslå saker. Minns ni den frasiga smördegstarten från i lördags? Den rekommenderar jag ofta eftersom det är bra utväxling på minimal arbetsinsats.

Här är mina topp 5 helgfavoriter just nu:

1. Pulled chili chicken serverad som Taco de lux.

IMG_5423

Eller i en macka. Alla gånger ett grymt bra sätt att ta vara på ev rester dagen efter.

IMG_8128

2. En krämig, hjärtvärmande Svamprisotto.

IMG_5971

3. Ostbricka. Köp några goda sorter i din egen smak och servera med marmelad, kex, bröd, frukt eller nötter/mandel. SÅ enkelt.

4. Gör en bärpaj av höstens bär. Om det finns några kvar alltså. Annars: plocka några goda i affärens frysdisk.

IMG_3765

5. Baka världens godaste morotskaka. Saftig och kryddig med krämig glasyr. SÅ gott. Glutenfri variant som är minst lika god finns här!

IMG_5361

Sedan funkar alla rätter jag gjorde i onsdags utmärkt även i helgen. Speciellt om man inte har så mycket tid, plats eller ork så är det bara att plocka fram långpannan och låta maten laga sig själv under tiden man fixar med annat.

Glad fredag allihopa, ha en jättefin dag!

Ps. Vad lagar du i helgen?

 • carina

  Hej Susanne
  Har du tagit jaktlicens? Jag är något sugen med tanke på allt vilt vi har här uppe. Tänkt dig att gå ut tidigt på morgon o kolla in tjädern eller sen upp på fjället o spana in riporna. Eller varför inte på hösten, en liten nalle..
  Tänk på saken vi kanske syns. Kram

  • Susanne Jonsson

   Hej Carina! Det tycker jag att du ska göra, det är en jätterolig kurs dessutom! Jag har haft jägarexamen i många år nu och jakten har alltid varit en naturlig del av livet i vår familj. Just nu är det mycket annat och svårt att hitta tid för jakten, samt att Saga, hunden, har gått i pension, men det är skönt att veta att bössa finns där. Det är bara att lösa kort, skjuta in bössa och träna några gånger på skjutbanan så väntar nya äventyr! Ha en jättefin helg!